Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record de absolvenţi la ICR Istanbul

rador
ICR Istanbul

Datorită numărului record de cursanți înscriși în semestrul 27 februarie – 13 mai 2017 (apx. 80 de persoane), ICR Istanbul a organizat două ceremonii de absolvire a cursurilor de limbă română pentru străini. Sâmbătă, 13 mai 2017, peste cincizeci de cursanți, dintre care unsprezece copii, au primit diplomele de absolvire a celui de-al doilea semestru de cursuri de limbă română organizate de Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, conform rador.

Tot într-o zi de sâmbătă, în data de 20 mai 2017, alți 27 de cursanți au reușit să obțină diplomele de absolvire mult dorite. Anul acesta s-a înregistrat cel mai mare număr de persoane înscrise la cursuri din anul 2012 până în prezent. Din cauza creșterii cererilor de frecventare a cursurilor în weekend, majoritatea venind la sediul institutului din Istanbul, dar și din alte localități din Turcia (Ankara, Izmir, Izmit, Kirklareli, Sivas), conducerea ICR Istanbul a decis organizarea cursurilor de limbă română pentru adulți și sâmbăta. Profesorii de limbă română care au colaborat cu ICR Istanbul au fost: Andreea Vlad și Jenny Marinela Vișa.

Cursurile de limbă română pentru copii au avut loc sâmbăta și au fost predate de profesorul Andreea Vlad, care la ceremonia de înmânare a diplomelor a pregătit împreună cu cei mici lectura piesei de teatru „Take, Ianke și Cadîr” de Victor Ion Popa. Prima ceremonie de absolvire s-a bucurat și de prezența domnului consul Anton Nicolae, de la Consulatul General al României la Istanbul. La primirea diplomelor, adulții au adresat câteva cuvinte în limba română pentru a demonstra progresul pe care l-au făcut și au explicat motivele pentru care au ales să învețe această limbă. Ceremonia s-a încheiat cu un recital de muzică instrumentală și vocală cu un repertoriu aparținând ambelor culturi, susținut de cursantul Tuncay Güneș din Sivas care a cântat la trei instrumente de suflat tradiționale turcești în acompaniamentul unui percurționist și acordeonist turc.

Cursurile de limbă, cultură și civilizație românească constituie unul dintre cele mai importante proiecte ale ICR Istanbul și contribuie, în egală măsură, atât la strategia ICR de a promova cultura și civilizația românească prin intermediul cunoașterii limbii române, dar și de a păstra identitatea națională în rândul populației de origine română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.