Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record de avocaţi într-o ţară africană: Cu câţi apărători a venit un demnitar în sala de judecată

nigeria boko haram

Preşedintele senatului din Nigeria, Bukola Saraki, al treilea om în stat, dar inculpat pentru corupţie, a venit vineri la tribunal cu o echipă de 66 de avocaţi, a constatat un corespondent al AFP la faţa locului.

El este acuzat că a disimulat bunuri achiziţionate din fonduri publice deturnate pe vremea când era guvernator al statului Kwara (vestul Nigeriei), între anii 2003 şi 2011. La audierea de vineri avocatul său principal a avut nevoie de circa zece minute pentru a citi lunga listă cu avocaţii apărării. Nu a fost avansată nicio justificare pentru prezenţa unei asemenea armate de avocaţi. Dar luna trecută, un celebru avocat nigerian, acuzat că ar fi încercat să influenţeze justiţia, a apelat la un procedeu asemănător, venind în faţa instanţei cu o echipă de 90 de avocaţi, acţiune considerată de judecător drept o formă de 'hărţuire şi intimidare a tribunalului'.

Dosarul Saraki este un test decisiv pentru campania anticorupţie iniţiată de preşedintele Muhammadu Buhari, care a fost ales anul trecut după ce a promis că va elimina 'demonul corupţiei' din Nigeria, prima putere economică a Africii. În faţa tribunalelor vor fi aduse şi alte personalităţi, inclusiv numeroşi colaboratori ai fostului preşedinte Goodluck Jonathan. Însă Bukola Saraki a constestat la Curtea Supremă competenţa instanţei care-l judecă, astfel că procesul a fost amânat, pentru a doua oară, audierea fiind reprogramată pentru 18 martie, în timp ce procurorul a calificat contestaţia drept 'o tentativă deliberată de a sabota procesul', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.