Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa: Secția de hemodializă, reabilitată în doar 65 ore

agerpres.ro
spitalul judetean bistrita

Secția de hemodializă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bistrița a fost reabilitată și modernizată într-un timp record, de doar 65 de ore, lucrările având loc la acest sfârșit de săptămână și costând aproximativ 42.000 euro, inclusiv TVA.

Acest proiect de reabilitare a fost conceput ca urmare a faptului că activitatea secției nu putea fi întreruptă mai mult de trei zile, pacienții fiind dependenți de ședințele de dializă.

Citeşte şi: Veninul de albine, beneficii FABULOASE pentru sănătate

Lucrările au început vineri, 18 august, la ora 14,00, și au fost finalizate luni dimineața, la ora 7,00, când secția s-a redeschis și a primit primii pacienți.

"După un weekend foarte lung, am reușit ceva ce părea aproape imposibil: o reabilitare în 65 de ore. Mulțumesc în primul rând pacienților internați care ne-au suportat pe parcursul acestor zile destul de zgomotoase, mulțumesc echipei de muncitori care au lucrat 24 de ore din 24 pentru a putea finaliza aceste lucrări și mulțumesc echipei din jurul meu și întregului personal al spitalului, care azi-noapte a reușit să curețe, dezinfecteze și monteze aparatura necesară procedurilor de dializă", a anunțat luni, pe pagina sa de socializare, managerul interimar al SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

În secția de hemodializă se realizează, lunar, aproximativ 400 de ședințe de dializă, de care beneficiază 34 de pacienți.

Citeşte şi: Florentina Ioniță-Radu: Medicina militară înseamnă atât știința și arta de a îngriji, cât și un legământ sacru

Suma alocată pentru reabilitarea și modernizarea secției a fost de 34.832 euro, fără TVA, a precizat directorul spitalului pentru AGERPRES.

În cele 65 de ore, lucrările au constat în introducerea sistemelor de distribuție a fluidelor medicale până la patul pacientului (oxigen medical, aspirație și vacuum), refacerea sistemului de distribuție a apei dedurizate necesare procesului de dializare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, refacerea pardoselilor, placarea pereților cu materiale cu efect permanent bactericid, montarea unor aparate de sterilizare a aerului în fiecare salon, introducerea rețelei de internet și a unui sistem tv la fiecare pat.

Zonele auxiliare (vestiare, grupuri sanitare, oficiu, spații de depozitare) vor fi reabilitate ulterior în regim normal, aceste lucrări neafectând activitatea medicală.

Citeşte şi: Cum să ții corect o cură de detoxifiere. Băuturi care fac MIRACOLE în corpul tău .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.