Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectorii şi masonii îşi dau mâna. Obiective majore anunţate de Sorin Cîmpeanu - VIDEO

Sorin-Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, a participat sâmbătă, 21 octombrie, la Adunarea Generală a Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), la Hotel Caro din Capitală. Fostul ministru al Educaţiei, care este şi vicepreşedinte al CNMR, a anunţat, într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, câteva obiective majore al CNMR în domeniul Educaţiei, alături de Consiliul Naţional al Rectorilor şi Marea Lojă Naţională din România.

Vezi AICI rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional al Rectorilor pe 7 octombrie!

"Orice solicitare, în beneficiul Educaţiei, trebuie să fie susţinută. Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României şi-a asumat, printre obiectivele principale, acela de susţinere a Educaţiei. Avem o serie de obiective punctuale în domeniul Educaţiei şi cercetării ştiinţifice din România, pe care le susţinem atât la nivelul Consiliului Naţional al Rectorilor, cât şi în Parlament, cu câtă forţă avem, şi le susţinem şi în cadrul Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României.

De altfel, ieri a fost încă un proiect execepţional, în colaborare cu MLNR (Marea Lojă Naţională din România - n.r.), prin care se urmăreşte consolidarea legăturii dintre mediul academic şi mediul socio-economic, dintre şcoală şi intreprindere. Astfel de obiective sunt incluse şi în cadrul programului CNMR, alături de solicitarea de creştere a finanţării de bază pentru anul 2018, în aşa fel să acopere toate obligaţiile derivate din prevederile legale mai noi. Mă refer la creşterile de salariile, creşterile de burse, subvenţiile de cămin şi cantină şi multe alte lucruri care necesită resurse materiale. Un alt doilea obiectiv este acela de atingere a nivelului pe care România şi l-a asumat, de 1% din PIB din fonduri publice pentru cercetare ştiinţifică şi 1% finanţare din fonduri private. Un alt obiectiv este acela al evaluării tuturor celor 210 şcoli doctorale din România.

Vezi şi: Eveniment de amploare: Sute de lideri ai societății civile, la întâlnirea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României - FOTO

Toate aceste obiective majore pe care România le are sunt susţinută şi la nivelul Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi asta consider că este un lucru foarte bun pentru că sunt susţinute într-un context unitar, în care avem obiective din domeniul sănătăţii, administraţiei, fondurilor europene. Este un lucru esenţial. Sunt şi aici (în domeniul fondurilor europene - n.r.) o serie de obiective specifice pe care le susţine CNMR. Mă refer la flexibilizarea derulării proiectelor de cercetare şi impicit al creşterii ratei de absorbţie", a declarat Sorin Cîmpeanu pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.