Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REFERENDUM în Venezuela pentru revocarea președintelui

maduro

Consiliul Naţional Electoral (CNE) al Venezuelei a dat undă verde luni proiectului de referendum pentru revocarea preşedintelui Nicolas Maduro, cerut de opoziţie într-un climat de colaps economic pentru această ţară petrolieră, informează AFP, citează agerpres.ro

Deşi CNE a validat o nouă etapă în acest lung proces, antichaviştii (după numele fostului preşedinte Hugo Chavez, 1999-2013) trebuie încă să treacă peste mai multe obstacole înainte ca această consultare populară să aibă loc. Autoritatea electorală nu a comunicat datele fazei următoare când vor trebui strânse patru milioane de semnături pentru convocarea referendumului.

SURPRIZĂ TOTALĂ Simona Halep se mărită: El e viitorul soț


Pentru a-l destitui pe Nicolas Maduro, "da" trebuie să-şi depăşească scorul de la alegerile prezidenţiale din 2013 (7,5 milioane de voturi). 

Ales în 2013 pentru un mandat până în 2019, şeful statului socialist face faţă după alegerile legislative din decembrie 2015 unui parlament controlat de o coaliţie de centru-dreapta, Masa Unităţii Democratice (MUD), antichaviştii care cer organizarea unui referendum împotriva sa înainte de finalul anului 2016.

SURSE Demiteri la Antena 1: Ce jurnaliști au fost dați afară


Ei îl fac responsabil pe şeful statului de penurii alimentare, de inflaţia galopantă şi, în general, de situaţia din ce în ce mai haotică în Venezuela care, deşi dispune de unele dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume, are economia în recesiune puternică din cauza scăderii preţului petrolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.