Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Referendumul kurd a stârnit furia lui Recep Erdogan: Turcia, pregătită să intervină

Erdogan

Turcia va lua în considerare impunerea de sancţiuni împotriva Kurdistanului irakian în legătură cu referendumul de independenţă planificat pentru 25 septembrie, a declarat miercuri, la New York, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia oficială Anadolu, relatează Reuters, scrie agerpres.ro

Turcia, pe teritoriul căreia trăieşte de asemenea o minoritate kurdă importantă (13-15 milioane de persoane, reprezentând 15-20% din populaţia ţării, conform diferitelor estimări) a anunţat că va lua orice măsură necesară faţă de referendum, pe care premierul turc Binali Yildirim l-a declarat sâmbătă o problemă de securitate naţională. 

Erdogan, care participă la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York, a declarat marţi că referendumul pentru independenţa provinciei irakiene Kurdistan poate genera noi conflicte în Orientul Mijlociu.

NEBUNIE în Spania: 12 înalți oficiali au fost ARESTAȚI


Vorbind cu jurnaliştii în faţa hotelului la care este cazat în New York, Erdogan a declarat miercuri că membrii consiliului pentru securitate naţională şi guvernul vor discuta posibile sancţiuni asupra Kurdistanului irakian în cadrul unor reuniuni ce vor avea loc vineri. 

"Consiliul pentru securitate naţională va anunţa guvernul în legătură cu decizia sa. După aceea, cabinetul se va reuni şi va discuta posibile sancţiuni. Ele vor evalua această posibilitate şi îşi vor prezenta poziţia în legătură cu ce fel de sancţiuni putem impune şi dacă vom face acest lucru", a mai spus Erdogan. 

Turcia are legături comerciale strânse cu guvernul Kurdistanului, care transportă zilnic sute de mii de barili de petrol prin Turcia şi care a aprobat planuri pentru investiţii ale grupului rus Rosneft pentru construcţia de conducte pentru exportul de gaze către Turcia şi Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.