Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reforma sistemului de sănătate: Donald Trump, favorabil ideii de a amenda proiectul republicanilor

ABC News
Trump

Preşedintele american, Donald Trump, este deschis la ideea de a amenda proiectul republicanilor de reformă a sistemului de asigurări de sănătate pentru a continua să îl amelioreze, au afirmat duminică aliaţii săi din "Grand Old Party" care au insistat, totodată, asupra faptului că este un cadru ce încă poate fi prelucrat, transmite AFP. Liderul administraţiei de la Casa Albă doreşte abrogarea Obamacare - legea emblematică a preşedinţiei Barack Obama -, una dintre promisiunile sale din campania electorală.

Proiectul republican de reformă a sistemului de sănătate dezvăluit luni este contestat însă chiar în propria tabără, cei mai conservatori fiind de părere că nu este destul de curajos. Ministrul Sănătăţii, Tom Price, a dat asigurări că administraţia Trump susţine "ferm" proiectul de lege, afirmând la NBC că reprezintă o "oportunitate de a modifica sistemul într-un mod în care va funcţiona pentru pacienţi".

Directorul Management and Budget Office (MBO, echivalentul ministerului bugetului), Mick Mulvaney, a promis, totuşi, că Donald Trump va studia eventualele propuneri de modificare după ce textul de bază va fi adoptat, ceea ce republicanii doresc să facă repede. "Este cadrul juridic, este textul pe care preşedintele l-a văzut şi despre care a spus: 'Da, asta va merge'", a spus Mick Mulvaney într-un interviu acordat postului ABC. "În cazul în care Camera Reprezentanţilor crede că îl poate face puţin mai bun, dacă Senatul crede că îl poate face puţin mai bun, suntem deschişi să discutăm acest gen de lucruri", a adăugat el. "Nu este niciun motiv să ne grăbim", a mai spus directorul MBO, conform Agerpres.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a aprobat: "Negocieri şi compromisuri sunt curente atunci când redactezi o lege. Este exact ce vedem şi auzim", a declarat el la postul CBS News. În mesajul său săptămânal, Donald Trump a repetat că, în opinia sa, Obamacare este sortit eşecului: "Asta va doborî la pământ întreg sistemul nostru de sănătate. Dacă nu facem nimic, milioane de americani nevinovaţi vor fi afectaţi, grav afectaţi. Iată de ce trebuie să abrogăm Obamacare". Democraţii sunt de părere că proiectul republican va avea efectul opus celui căutat şi va face mai scump şi mai dificil accesul la asigurările de sănătate. Ei şi-au exprimat regretul că nu au fost consultaţi.

"Republicanii nu ne pot forţa să înghiţim asta", a declarat senatorul Cory Booker la postul CNN. "Nu înţeleg strategia lor politică, pentru că este o politică proastă", a insistat congresmanul democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.