Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reformarea din temelii a Doi s’un sfert. Ce se urmărește (presa)

secret interceptari

Este suficient sa amintim ca ultimii doi sefi ai Directiei de Informatii si Protectie Interna si-au rupt gaturile pe la DNA, Nicolae Gheorghe fiind in plina ancheta, in timp ce predecesorul sau, Gelu Oltean, asteapta cu sufletul la gura fiecare noua audiere in dosarul „Barlogul Lupilor”. Cu toate acestea, controversata unitate „Doi s’un sfert” inca atrage ca un magnet nenumarati ofiteri care ar face orice doar ca sa fie si ei sefi la celebrul serviciu secret al Ministerului de Interne (MAI). Iar isteria continua, mai desantata ca oricand, chiar in aceste zile, cand fosti „militieni” din vechea garda sau „lupi tineri” care se cred pe val se zbat, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, sa-si asigure „spate politic” pentru a accede la conducerea DIPI.

Iar straduinta lor este cu atat mai greu de inteles cu cat actualul guvern tehnocrat a dat semnale cum nu se poate mai clare ca nu se mai „inghit” astfel de jocuri de culise pentru ca o structura de elita, cum ar trebui sa fie si viitoarea directie de afaceri interne care o sa apara pe „ruinele” DIPI si DGA, sa fie acaparata de un alt grup de influenta. Tocmai acum cand, unul dupa altul, „puii de vulpe” parasesc pe capete „vizuina” DIPI si ar trece pe fata in privat, desi nici afacerile generalului Virgil Ardelean nu mai merg ca pe vremurile cand magnati ca Ion Tiriac puneau botul la consultanta oferita de omul care a facut „Doi s’un sfert”. Unitate pe care se pare ca aproape o conducea din umbra pana de curand, atata timp cat un Gelu Oltean sau un Nelu Zarnica se aflau la comanda. Asa ca, pentru a mai linisti spiritele si a potoli razboaiele fratricide declansate pentru preluarea conducerii DIPI, trebuie spus negru pe alb ca numele noului sef al „Doi s’un sfert” este deja batut in cuie, relateaza National.

Pact cu diavolul

Patima starnita de dorinta de a accede la varful „Doi s’un sfert” este pur si simplu incredibila, depasind pana si energiile aruncate in lupta pentru alegerile prezidentiale. Pentru ca, desi, ce-i drept, in acest caz „datul la gioale” nu se face la vedere, ci doar la nivel subteran, sunt oameni care nu se sfiesc sa fi facut un adevarat „pact cu diavolul”.  Parand dispusi sa riste oricat numai pentru a smulge o promisiune a vreunui lider politic ca va pune umarul la instalarea lor in fruntea DIPI. Iar in aceasta capcana par sa fi cazut de-a valma atat ofiteri care au un CV stufos in spate (ca daca am vorbi de cariera le-am trezi aminitiri dureroase miilor de politisti ramasi pe drumuri in trecut), cat si ofiteri din tanara garda, care ar fi trebuit sa-si dea seama ca nu se face curatenie in Ministerul de Interne doar pentru a schimba o „fratie” cu alta. Si ca, de data asta, intr-adevar se va merge pana la capat. Cu toate acestea insa, tot mai multi doritori de a prinde functia de sef al „Doi s’un sfert” sau barem un post de adjunct (ca tot se vorbeste ca, dupa reorganizare, vor fi in numar de patru), preseaza, preseaza si iar preseaza. Unii au incercat sa-si mobilizeze si rudele, altii protectorii politici, cu totii asteptand cu sufletul la gura, dintr-o clipa in alta, semnarea decretului prin care sa fie inscaunati.

Parasesc vizuina!

Iar toate aceste ganduri de marire le-au venit acestora dupa ce zeci de ofiteri fideli lui Virgil Ardelean au parasit in ultimele luni Directia de Informatii si Protectie Interna. Pentru ca, mai mult decat orice alta structura din cadrul Ministerului de Interne, „Doi s’un sfert” a fost cea mai lovita de tsunami-ul schimbarilor. Mai ales ca, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, odata cu caderea ultimilor mohicani de la conducerea DGA, se poate pune in sfarsit in practica planul de a infiinta o structura noua, specializata strict in afaceri interne, asa cum este de altfel in toate tarile civilizate. Iata insa ca, in timp ce, cu lacrimi in ochi, unii reprezentanti ai vechii garzi din DIPI parasesc „vizuina”, alti „pofticiosi” se si reped sa vaneze sefia structurii.

Ramane cum am stabilit!

Si in loc sa se gandeasca, de exemplu, la solutii viabile de sporire a gradului de intarire a sigurantei cetateanului, misiune unde, prin fisa postului, cei de la „Doi s’un sfert” au un rol insemnat, cei care s-au aruncat cu ochii inchisi in aceasta valtoare inselatoare par sa fi uitat un simplu amanunt. Si anume ca de curand a fost imputernicit la conducerea structurii comisarul sef de politie Rares Vaduva. Iar de atunci nu a izbucnit nici o „bomba” care sa detoneze pozitia acestuia, mai ales ca structura trece printr-o anevoioasa operatiune de reformare din temelii. Asa ca, oameni buni, cu privire la „noua” sefie a „Doi s’un sfert”, cel putin deocamdata ramane cum s-a stabilit. Printr-un decret semnat de premier, nu pe la tot felul de colturi!…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.