Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiaţii sirieni ar trebui să se întoarcă în zone mai sigure din ţara lor (preşedintele libanez)

taliban lansator

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a declarat luni că ţara sa nu mai poate face faţă numărului de refugiaţi sirieni aflaţi pe teritoriul libanez, şi a cerut ajutor puterilor mondiale pentru ca aceştia să se întoarcă în zone mai calme din patria lor sfâşiată de război, relatează Reuters. În timpul unei întâlniri cu emisari internaţionali, Michel Aoun a spus că doreşte să găsească modalităţi de a ajuta refugiaţii să se întoarcă în siguranţă în statul vecin, dar că nu are un plan de a-i forţa pe oameni să se întoarcă în locuri unde s-ar putea confrunta cu persecuţii.

"Ţara mea nu se mai poate descurca", le-a declarat Aoun reprezentanţilor Uniunii Europene, Ligii Arabe şi ai celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, în timpul unei întâlniri la Beirut, potrivit biroului său de presă.a

Potrivit lui Aoun, în prezent sunt zone în Siria care nu se află în război şi zone unde calmul a revenit, a declarat un purtător de cuvânt al biroului de presă. Este în interesul comunităţii internaţionale să rezolve problema refugiaţilor pentru ca problemele existente în Liban, politice, economice şi sociale, să nu devină dificil de controlat, a notat Aoun. După peste şase ani de război în Siria, cei 1,5 milioane de refugiaţi sirieni reprezintă un sfert din populaţia Libanului, conform Agerpres.

Prezenţa pe termen lung a refugiaţilor este o problemă deosebit de sensibilă pentru Liban, pe fondul unor temeri că numărul foarte mare de musulmani sirieni predominant suniţi va răsturna un echilibru sectar delicat cu creştinii, musulmanii şiiţi şi alte grupuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.