Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul din Siria speră într-o schimbare a politicii franceze după alegeri

facebook.com
Bashar al-Assad

Siria speră într-o schimbare a politicii franceze la adresa sa după alegerile prezidenţiale din Franţa, a afirmat luni, la Damasc, ministrul-adjunct al afacerilor externe al Siriei, Faycal Moqdad, informează AFP. 'Sperăm într-o schimbare, pentru că politica actuală (a Parisului) a constat până acum în susţinerea insurgenţilor şi a terorismului', a declarat el.

Regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad îi califică drept 'terorişti' pe toţi cei care au îndreptat armele împotriva lui de la începutul războiului, în urmă cu peste şase ani. 'Aşteptăm cu nerăbdare ca viitoarea administraţie să repare această situaţie şi să fie la înălţimea aşteptărilor poporului francez', a adăugat responsabilul sirian.

'Aceasta înseamnă să lupţi în mod real împotriva terorismului peste tot în lume, inclusiv în Siria, fie că este vorba de terorişti din Daesh (acronimul arab al grupării Statul Islamic) sau din Frontul Al-Nusra', a continuat el, folosind vechiul nume al grupării jihadiste Jabhat Fateh al-Sham.

Potrivit lui Faycal Moqdad, 'armata, guvernul şi liderii sirieni sunt adevăraţii duşmani ai terorismului'. 'Ei sunt cei care luptă din toate forţele pentru ca terorismul să nu atingă Franţa, Europa şi alte oraşe din lume'. Preşedintele francez Francois Hollande cere constant retragerea de la putere a lui Bashar al-Assad, pe care îl acuză de crime împotriva propriului popor.

Emmanuel Macron, care s-a clasat pe primul loc în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, s-a declarat favorabil unei intervenţii militare pentru 'pedepsirea' regimului Assad, dacă se va demonstra vinovăţia lui în presupusul atac chimic, în care au murit 87 de oameni dintre care 31 de copii, comis la 4 aprilie în localitatea Khan Shaykhun aflată în mâinile insurgenţilor. 'Bashar al-Assad nu este la prima lui crimă', a declarat Macron, adăugând că trebuie 'construită plecarea' preşedintelui sirian, conform Agerpres.

La rândul său, adversara lui Emmanuel Macron în turul doi al scrutinului prezidenţial, candidata extremei drepte Marine Le Pen, a afirmat în februarie: 'Pentru mine, răul cel mai mic este Bashar al-Assad'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.