Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul de teatru Aleksandr Burdonski, nepotul lui Stalin, a murit la 75 de ani

lumanare

Regizorul de teatru Aleksandr Burdonski, nepot al dictatorului sovietic Iosif Stalin, a murit marţi seara la Moscova la vârsta de 75 de ani, au informat mass-media locale citate de EFE. Burdonski, care suferea de probleme cardiace, era de mult timp spitalizat, au precizat surse ale Teatrului Central Academic al Armatei Ruse, unde el a pus în scenă peste 20 de spectacole.

Tatăl său, generalul de aviaţie Vasili Stalin, era cel mic dintre fiii lui Stalin şi a suferit represalii după moartea dictatorului. "Bunicul a fost un adevărat tiran. Nu pot să văd cum unii încearcă să-i pună aripi de înger, negând crimele pe care le-a comis", declarase Burdonski într-un interviu publicat în urmă cu câţiva ani de ziarul ucrainean Bulvar Gordona. "Nu doresc nimănui acest lucru... Să fii nepotul lui Stalin este o cruce foarte grea", explicase regizorul. Burdonski a purtat numele de familie al mamei sale, conform Agerpres.

Munca în teatru a lui Burdonski a fost distinsă de autorităţile ruse atât în epoca sovietică cât şi după desfiinţarea URSS: în 1985 a primit titlul de Artist Emerit al Republicii Socialiste Federative Sovietice Ruse, iar în 1996 pe cel de Artist al Poporului Federaţiei Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.