Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Emir Kusturica se află în Crimeea pentru un concert

Emir Kusturica

Regizorul sârb Emir Kusturica a ajuns duminică în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în martie 2014, pentru a susține un concert împreună cu grupul său No Smoking Orchestra în orașul Ialta, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Laureat a două premii Palme d'Or, regizorul le-a declarat jurnaliștilor că știe că "Ialta are peisaje magnifice și fete drăguțe".

Vizita sa în Crimeea nu este văzută cu ochi buni de Kiev, care a interzis deja unui număr de 140 de artiști ruși intrarea în Ucraina pentru că s-au deplasat în Crimeea după anexarea sa de către Rusia, fapt ce a dus la instituirea de sancțiuni europene și americane încă în vigoare.

Regizorul sârb, a cărui țară este apropiată de Rusia, nu și-a ascuns niciodată susținerea față de președintele rus Vladimir Putin, pe care l-a descris drept "un tip bine" într-un interviu de la începutul lui iulie pentru săptămânalul francez Le Journal du dimanche.

În 2016, Emir Kusturica a fost decorat cu Ordinul Prieteniei de Vladimir Putin, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Kremlin.

Viitorul său film va avea ca subiect o serie de povești inspirate de romanele scriitorului rus Fiodor Dostoievski, a declarat el în luna iulie pentru site-ul Gazeta.ru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.