Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reîncep reglările de conturi în PSD. Capcana întinsă de Dragnea pentru Zgonea

batalie

In loc sa lase moarta si ingropata nefericita lege a defaimarii, Liviu Dragnea a readus-o la viata fortand limitele Regulamentului Camerei Deputatilor. Nu dintr-un ambat absurd, ci pentru a-i sapa groapa colegului Valeriu Zgonea – sustin gurile rele pesediste.

Raport sistemul de vot din Camera Deputatilor

Cu o saptamana in urma, Liviu Dragnea acuza manipularea sistemului electronic de vot al Camerei Deputatilor (instalat sub patronajul direct al presedintelui Valeriu Zgonea) de catre ”o mana criminala”, special pentru a-i raposa lui creatia vietii: legea defaimarii. Ca urmare a scandalului monstru facut atunci de Dragnea, a fost demarata o ancheta administrativa menita sa identifice ”cremenalul”. Desi ancheta a conchis ca sistemul de vot nu a avut nicio problema (Valeriu Zgonea: ”Biroul Permanent a concluzionat ca nu exista nicio suspiciune cu privire la softul respectiv. Nimeni nu poate interveni in modificarea datelor. Este imposibil. Acest lucru este clar ca lumina zilei. Toti membrii Biroului Permanent au fost de acord cu acest lucru’”), liderul grupului PSD, Florin Paslaru, a incercat sa ogoiasca orgoliul sefului sau de partid cerand ”demisia de onoare” a celor doi secretari adjuncti (administrativi) ai Camerei, Georgica Toba si George Dumitru.

Incercare inutila, din moment ce Dragnea a insistat ca legea sa fie reintrodusa in circuitul legislativ al Camerei, pentru a putea fi revotata. Sarcina cazuta in spatele presedintelui Zgonea, care s-a vazut nevoit sa recurga la tot felul de manevre in plen, manevre care au degenerat intr-un adevarat circ si au culminat cu cererea de a se incuia usile salii de sedinte, pentru a fi impiedicata evaporarea deputatilor. Acompaniati de protestele si ironiile opozitiei, pesedistii au reusit sa voteze suspendarea tenporara a votului electronic si inlocuirea lui cu votul nominal – procedura care le-a permis intr-un final sa decida revotarea legii lui Dragnea, impreuna cu restul proiectelor legislative adoptate in ziua cand ”mana criminala” si-a facut de cap. Reusita care ii va aduce lui Zgonea o contestare adresata Curtii Constitutionale, dupa cum s-au grabit sa ameninte liberalii. Ceea ce, daca stai sa-i asculti pe pesedistii slobozi la gura, este exact ceea ce a urmarit, de fapt, Liviu Dragnea. ”Dragnea vrea sa scape de Zgonea pentru a nu mai avea concurenta. Nu-i convine ca Valerica se pune bine cu americanii si europenii si nici nu mai vrea sa-i sufle cineva in ceafa, asa cum a facut el cu Ponta. Vrea ca noi toti sa intelegem ca doar el ne este jupan, cu sau fara problemele penale”, sustin, neoficial, unii dintre parlamentarii PSD.

Vezi și: Zgonea ii da o lovitura lui Dragnea. RAPORTUL cu tradatorii lui

Pesedistii au inceput sa se sature de lideri penali

Presedintele Comisiei de Agricultura din Senat, Gheorghe Saghian, a spus adio PSD-ului, dupa o cariera social-democrata de 22 de ani. ”Nu mai puteam sa raman in PSD Galati (filiala al carui vicepresedinte era), unde conducerea, aleasa de Nica, este formata din oameni fara calitate, fara demnitate si fara responsabilitate, fara coloana vertebrala. Incepand cu 2015, Dan Nica a devenit un alt om. Un om fara cuvant, fara caracter, un presedinte fugar, acuzat de coruptie (…) De cand cu dosarul Microsoft, Nica fuge de presa, iar la partid vine foarte rar de altfel, atunci cand nu il vede nimeni. Fuge de alegatori, fuge de presa, fuge de oricine ar putea sa il intrebe de dosarul Microsoft in care este cercetat penal. Un astfel de om si camarila lui conduc PSD Galati”, acuza proaspatul demisionar. Iar ca dovada ca vrea cu adevarat sa-si incheie conturile cu fostii sai colegi de partid, senatorul Saghian a anuntat ca va demisiona si din functia de presedinte al Comisiei de agricultura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.