Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reînscrierile la gradiniță încep miercuri

gradinita

Reînscrierile copiilor la gradinita vor începe miercuri si se vor încheia pe 20 mai, iar înscrierile vor începe pe 23 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS).

Ministerul anunta, într-un comunicat de presa, ca a solicitat inspectoratelor scolare sa asigure toate masurile necesare si sa respecte toate etapele calendarului înscrierii în gradinita, astfel încât întregul proces sa fie finalizat pâna la data de 29 iulie 2016.

Astfel, în vederea cuprinderii în învatamântul prescolar a copiilor cu vârste între 3 si 6 ani, se deruleaza, succesiv, urmatoarele etape la nivelul fiecarei unitati de învatamânt: reînscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de învatamânt prescolar în acest an scolar si doresc sa o frecventeze si în anul scolar 2016-2017, respectiv înscrierea copiilor nou-veniti. Reînscrierile se vor desfasura în perioada 4 - 20 mai, iar înscrierile în doua etape: 23 mai - 17 iunie, respectiv 27 iunie - 29 iulie, precizeaza MENCS.

Orarul reînscrierilor si al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unitatii de învatamânt si va fi afisat, la loc vizibil, în fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (daca exista) si pe site-ul inspectoratelor scolare.

'Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regula, în ordinea descrescatoare a grupelor de vârsta, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). În baza HG 1252/ 2012 si în limita locurilor disponibile, pot fi înscrisi în grupa mica si copii cu vârsta cuprinsa între 2 si 3 ani', se arata în comunicat.

În situatia în care, într-o unitate de învatamânt, numarul cererilor de înscriere este mai mare decât numarul de locuri libere vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale (stabilite de Ministerul Educatiei) si criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare unitate de învatamânt prescolar, aprobate de Consiliul de administratie al acesteia si avizate de Oficiul juridic al Inspectoratului Scolar Judetean/al municipiului Bucuresti pâna la data de 20 mai).

Cererile respinse fie ca urmare a optiunilor insuficiente din fisa de înscriere, fie din cauza absentei locurilor la unitatea de învatamânt dorita vor putea fi redepuse si aprobate în etapele imediat urmatoare sau în etapa de ajustari, programata în perioada 1 - 31 august.

Pentru asigurarea transparentei procesului de reînscriere/înscriere, conducerile unitatilor de învatamânt prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2016-2017 (pe grupe de vârsta: mica, mijlocie, mare), criteriile generale si criteriile specifice pentru înscrierea copiilor, numarul de copii reînscrisi/înscrisi zilnic (în perioada stabilita) din totalul disponibil.

MENCS mentioneaza ca unitatile de învatamânt au obligatia afisarii la loc vizibil a informatiilor privind statutul gradinitei, respectiv daca este acreditata, autorizata sa functioneze provizoriu, cu atestat de calitate emis de Agentia Româna pentru Asigurarea Calitatii în Învatamântul Preuniversitar (ARACIP).

În premiera, comparativ cu anii anteriori, monitorizarea fluxului de reînscrieri si înscrieri se va realiza informatizat, prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învatamântului din România (SIIIR), dezvoltat de Ministerul Educatiei. Pe toata durata acestui proces, inspectoratele scolare asista unitatile de învatamânt în activitatea de înscriere si confirma finalizarea colectarii cererilor aferente etapelor de înscriere/reînscriere.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.