Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relațiile Turcia-SUA se clatină: Erdogan aduce noi acuzații. Armamentul american, vizat

en.reseauinternational.net
sua turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Statele Unite ale Americii că le-au furnizat arme luptătorilor kurzi din nordul Siriei în această săptămână, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro

Erdogan a afirmat că Statele Unite au trimis două avioane cu arme miliţiilor kurde YPG, considerate de Ankara o organizaţie teroristă, care luptă împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI). 

'Dacă credeţi că puteţi elimina Daesh (acronimul arab pentru SI) cu ajutorul YPG şi PYD (aripa politică a YPG) nu veţi putea, pentru că şi ele sunt grupări teroriste', a afirmat joi Erdogan la New York, în comentarii difuzate de televiziunea turcă.

Lovitură neașteptată: Inna CÂȘTIGĂ mai bine decât Madonna sau Justin Timberlake


'Acum trei zile, SUA au trimis două avioane pline cu arme la Kobani pentru aceste grupuri teroriste', a spus el, adăugând că a discutat această problemă miercuri cu vicepreşedintele american Joe Biden care i-a spus că nu ştie nimic în legătură cu această chestiune.

INCENDIU de proporţii! 8 pompieri şi-au pierdut viaţa în lupta cu flăcările uriaşe - FOTO/VIDEO


Statele Unite, care consideră YPG ca un partener strategic în lupta împotriva Stat Islamic în Siria, au paraşutat arme în oraşul kurd Kobani în 2014. Erdogan a afirmat că jumătate dintre arme au fost interceptate de luptătorii SI. 

Kobani a fost asediat de SI timp de patru luni la sfârşitul anului 2014 şi se află la circa 35 de kilometri est de oraşul Jarablus situat la graniţa cu Siria, pe care rebelii susţinuţi de Turcia l-au cucerit în urmă cu o lună într-o operaţiune numită 'Scutul Eufratului'. 

Această operaţiune a avut drept scop să 'cureţe' zona de frontieră din sudul Turciei de luptătorii SI, însă a dus, de asemenea, la un conflict între miliţiile kurde YPG şi forţele turce şi cele rebele siriene

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.