Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RELIGIE INTERZISĂ! Un cult important, declarat 'ORGANIZAȚIE EXTREMISTĂ' de ruşi

interzis

Reprezentanții unui cult creștin au pierdut cea mai importantă bătălie juridică. Membrii cultului Martorii lui Iehova nu își mai pot practica religia pe teritoriul Rusiei, potrivit Newsweek.

Camera de Apel a Curții Supreme a Federației Ruse a decis, la ora locală 19.00, să mențină neschimbată decizia luată la 20 aprilie. Președintele completului de judecată a spus: "Decizia trecută a Curții Supreme a Federației Ruse (de considerare a Martorilor lui Iehova organizație extremistă și interzicerea funcționării ei pe teritoriul Rusiei n.n.) va rămâne neschimbată și apelul nu se acceptă".

Avocatul Viktor Zehnkov a spus, citat de TASS: "Acest capitol nu este închis încă. De vreme ce Curtea Supremă a încălcat nu numai legislația rusă, ci și normele legale internaționale, vom merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului".

Decizia de luni, 17 iulie este aplicabilă imediat. Asta înseamnă că adepții cultului Martorii lui Iehova nu mai pot practica propria credință pe teritoriul Federației Ruse.

Citeşte şi: CNSAS, DOVEZI despre relaţia cu SECURITATEA a unui fost ministru al Educaţiei

"Martorii lui Iehova" se consideră o organizație creștină, apărută în Statele Unite ale Americii, în anul 1870. Primul grup de ”Studenți ai Bibliei”, cum le place să li se spună, a apărut în Pittsburg, în jurul lui Charles Taze Russell. Și acum Corpul de Guvernare al regatelor lui Dumnezeu din întreaga lume este în Brooklyn, SUA. Cultul numără aproape 8,5 milioane de adepți, dintre care peste 40.000 sunt în România

Martorii lui Iehova au mult divergențe cu statele în care acționează, principalul motiv de dispută fiind acela că nu acceptă transfuziile de sânge, preferând chiar moartea în locul ajutorului medical de acest fel.

În 14 iunie 2016, poliția rusă a descins la sediul Martorilor lui Iehova din Orel. S-a spus oficial că au fost găsite maateriale extremiste sau manifeste care îndemnau la dezordine socială. Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere ale centrului arată că unele probe ar fi fost plantate de polițiști.

Pornind de la această acțiune. Ministerul Justiției din Rusia a construit cazul care a ajuns la Curtea Supremă și a dus la desființarea organizației centrale din Sankt Petersbug.

Citeşte şi: Dragnea, mesaj CRUCIAL despre pensii. 'E o lege cu multe SENSIBILITĂŢI' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.