Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remedii cu sfeclă roşie: Află la ce e bună

sfecla rosie

Leguma este un binecunoscut aliment-medicament, având proprietatea de a crește cantitatea de hemoglobină din sânge și de a regenera celulele hepatice. Vitaminele A și C, complexul de vitamine B, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, iodul, calciul, fierul și antioxidanții sunt o parte din substanțele nutritive care se află în compoziția sfeclei roșii. În stare crudă, doza zilnică recomandată de sfeclă roșie este de 100-150 de grame, în combinație cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, țelina sau varza roșie. Este bine să mănânci sfecla roșie crudă sau coaptă doar până când furculița intră cu ușurință în ea. Dacă e gătită mai mult, își pierde substanțele nutritive, potrivit România TV.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Negocieri EŞUATE la Guvern: Medicii nu renunţă la proteste

Bună în caz de hipertensiune

Sfecla roșie este recomandată celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, în special de hipertensiune. Societatea Americană de Cardiologie recomandă introducerea în alimentație a sfeclei roșii, deoarece s-a constat că scade hipertensiunea cu 20% în 30 de minute.Trece o sfeclă mică prin storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obținut cu o cantitate egală de miere. Bea sucul de trei ori pe zi, în cantități egale. Ține cura cu suc de sfeclă roșie o lună, apoi fă pauză două săptămâni.

Previne depunerile de colesterol

Betalaina, pigmentul care dă sfeclei nuanța roșie, are rolul de a preveni oxidarea cristalelor de colesterol și astfel acestea nu se mai depun pe pereții vaselor de sânge. Cei care au probleme cu valorile crescute ale colesterolului pot mânca de trei ori pe săptămână salată de sfeclă roșie, amestecată cu alte crudități, sau pot bea câte un pahar de suc. Urmează remediul două luni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, gest NEAŞTEPTAT. Pe cine invită Administraţia Prezidenţială la parada de 1 Decembrie - VIDEO

Îmbunătățește funcția hepatică

Substanțele nutritive din sfecla roșie protejează celulele hepatice, contribuie la regenerarea lor și stimulează buna funcționare a ficatului. Sucul de sfeclă roșie este recomandat bolnavilor de hepatită, celor cu cancer hepatic sau persoanelor care au trecut prin ședințe de chimioterapie. Sucul este bun și în cazul suferinzilor de ficat gras. Stoarce o jumătate de sfeclă roșie, un morcov și un măr și bea sucul imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.