Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remedii naturiste pentru tratamentul durerilor în gât

Durerea in gat poate fi primul semn al unei raceli, un efect secundar al afectarii corzilor vocale sau simptom in afectiuni mai grave. Cele mai comune cauze ale durerii in gat sunt: infectiile virale, bacteriene, reflxul gastroesofagian, alergiile. Iata cateva remedii naturiste pentru calmarea durerilor in gat:


1. Scortisoara
Poate fi utilizata pentru a trata o durere in gat cauzata de raceala. Trebuie doar sa adaugati o lingurita de scortisoara pudra si un praf de piper negru la un pahar de apa calda. Ati putea adauga, de asemenea cardamom. Strecurati solutia si faceti gargara cu ea de 2-3 ori pe zi.
2. Ceai de ghimbir
Desi are un gust picant, ghimbirul functioneaza eficient ca remediu pentru durerea in gat. El ajuta la eliminarea toxinelor din organism si creste circulatia sangelui. Proprietatile sale anti-inflamatorii, de asemenea, ajuta la distrugerea bacteriilor rele. Se consuma sub forma de ceai.
3. Usturoi
Are proprietati antibacteriene si antiseptice care previn si trateaza gatul inflamat. Mananca zilnic un catel de usturoi crud, in felul acesta vei elibera alicina o substanta care ajuta la neutralizarea bacteriilor care pot cauza durerile in gat. Daca nu va place gustul, puteti lua pastile de usturoi.
4. Gargara cu apa calda sarata
Faceti gargara cu apa calda sarata - o lingurita sare la 250 ml apa. Nu inghititi si nu folositi mai multa sare deoarece asta duce la uscarea gatului. Gargara frecventa este o modalitate simpla si eficienta de ameliorare a iritatiei gatului cauzata de secretiile postnazale.
5. Miere
Are proprietati antibacteriene si, de asemenea, actioneaza ca un osmotic hipertonic, ceea ce inseamna ca atrage apa din tesuturile inflamate. Aportul de miere reduce umflarea si disconfortul in gat. Adauga miere la 1 cana de apa fierbinte sau ceai de plante pentru rezultate mai bune.
6. Ceai cald
Lichidele calde pot calma inflamatia. Caldura creste, de asemenea, fluxul de sange, care poate ajuta la ameliorarea durerii in tesuturile iritate. Bea ceai sau supa calde si, de asemenea, creste aportul de lichide, pentru a pastra mucoasa umeda.
7. Bai de aburi
Faceti bai de abur timp de 10-15 minute in fiecare zi. Acest lucru amelioreaza toata zona inflamata.

bzi.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.