Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remediile care ne ajută să scăpăm de oboseala cronică

exquis.ro
oboseala

Te simți extenuată, ai palpitații tot timpul, dureri de cap și ți-e greu să te concentrezi? Acestea ar putea fi semnele că suferi de oboseală cronică. Dacă nu știi ce să faci, încearcă leacurile de mai jos. Sunt ușor de preparat și au efecte uimitoare.

Citeşte şi: Un economist celebru aruncă BOMBA: 'Fiecare român să-și pună bani deoparte, vine criza...'

Fă o cură cu argilă

Cura de argilă alungă stările de oboseală și de epuizare. Pune într-un pahar cu apă 1 linguriță de argilă. Lasă amestecul să stea până dimineața. În primele 7 zile,bea înainte de fiecare masă numai apa de deasupra argilei. Apoi,timp de 14 zile consumă tot conținutul paharului. Continuă tratamentul 10 zile,în fiecare lună,timp de jumătate de an, potrivit Click pentru femei.

Bea suc de orz verde

Este un remediu bogat în minerale și enzime detoxificante. Îl găsești la plafar sau îl poți prepara chiar tu,dacă pui orz la încolțit. Lasă semințele de orz în apă,la înmuiat,timp de 24 de ore. Plantează-le apoi în ghivece. Taie planta când ajunge la 15-20 de cm,pune-o în blender și adaugă apă. Bea 50 ml de suc,de 3 ori pe zi,timp de 20 de zile.

Încearcă tinctura de rozmarin

Este utilă persoanelor care desfășoară muncă intelectuală,deoarece reduce oboseala,alungă stresul și diminuează depresia psiho-emoțională. Pune 60 de picături pe zi,în apă sau ceai. Bea amestecul 20 de zile pe lună,timp de 2 luni. Totodată,ceaiul de rozmarin tonifică organismul. Toarnă peste 30 de g de flori de rozmarin 1 litru de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute,apoi strecoară conținutul. Bea de 3 ori pe zi,timp de 1 lună.

Citeşte şi: Veşti BUNE pentru pensionari!De astăzi pot cere RECALCULAREA pensiilor

Masaj cu oțet de mere

Masajul cu oțet de mere,aromatizat cu 1-2 picături de ulei de levănțică sau rozmarin,face minuni în alungarea stării de oboseală și a surmenajului intelectual. Masează tot corpul,cu mișcări de jos în sus. Insistă asupra umerilor,a cefei,a toracelui și a frunții.

Băi cu ace de pin

În oboseala cronică sunt indicate și băile cu ace de pin. Fierbe 3 mâini de ace de pin timp de 10 minute. Strecoară lichidul și pune-l în apa din cadă. Stai în cadă 15 minute.

Bea ceai de ginseng

Ginsengul conține multe vitamine și minerale și este recomandat celor care suferă de oboseală cronică. Infuzează 3 g de rădăcină de ginseng în 500 ml de apă fierbinte,timp de 15 minute,și apoi strecoară. Bea o cană în fiecare dimineață,timp de 15 zile. Băut în exces,ceaiul de ginseng poate cauza tahicardie,fiind contraindicat femeilor însărcinate,copiilor sub 16 ani,persoanelor supraponderale și hipertensivilor.

Citeşte şi: Vicele comisiei pentru buget din Senat AVERTIZEAZĂ: 'Schimbările legate de contribuțiile sociale și TVA defalcat vor crea HAOS...'

"Dacă,suferind de stări cronice de oboseală,v-ați făcut investigații atente (analizele obișnuite de sânge,o electrocardiogramă sau o radiografie toracică simplă) pentru a exclude o boală care să le explice,puteți încerca să urmați un tratament homeopat. Acesta se va indica în urma unei consultații în care se vor căuta cauze subtile,nedepistabile paraclinic,cum ar fi:incapacitatea de a gestiona situații stresante în mediul familial sau profesional,epuizări după traume psihice majore,cum ar fi o pierdere a unei persoane dragi,a unei poziții socio-profesionale,surmenajul în perioade de solicitare intelectuală majoră (examene,lucrări importante). Pentru acestea vi se va căuta un remediu cât mai apropiat stării dumneavoastre.", susţine doctorul homeopat Irina Firuti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.