Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renault, proprietarul Dacia, prăbuşire uluitoare pe bursă. Alte companii afectate

china bursa

Acţiunile grupului francez Renault, care deţine şi Dacia, au scăzut joi pe bursă cu nu mai puţin de 20%, o adevărată prăbuşire, după ce s-a aflat că la sediile companiei au avut loc mai multe percheziţii făcute de inspectorii Fiscului francez.

Nu se ştie deocamdată motivul prăbuşirii, care se speculează că există suspiciuni că Renault ar fi implicată în scandalul emisiilor de noxe.

În jurul orei 12,05, acțiunile Renault erau în scădere cu 15,24% până la 73,45 euro, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată de o acțiune inclusă în indicele CAC 40. Degringolada titlurilor Renault l-a afectat și pe rivalul PSA Peugeot Citroen, ale cărui acțiuni au înregistrat o scădere de peste 7%, pe o piață care înregistra o scădere de 3,14%. Şi grupul Fiat Chrysler a înregistrat o scădere de 10%.

'Acțiunile au scăzut după publicarea de către AFP a unor informații referitoare la efectuarea unor percheziții la sediul Renault cu privire la testele de emisii poluante. Se pare că au fost sechestrare unele calculatoare', a declarat un trader de la Paris.

Aceste percheziții vin după ce anul trecut constructorul auto german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.