Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica dura a PSD dupa lansarea programului de guvernare PNL: O fituica, baliverne

psd1

PNL si-a lansat sambata programul de guvernare intr-o conferinta de presa a co-presedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, alaturi de premierul din umbra al PNL  - Catalin Prediu. Reactia PSD la aceasta lansare nu a intarziat sa apara.

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu sustine ca programul de guvernare al PNL este o simpla "fituica" lipsita de credibilitate, din moment de Catalin Predoiu a contrasemnat in calitate de ministru al Justitiei deciziile atat de contestate ale guverului Boc.

Citeste si: EXCLUSIV Programul de guvernare al PNL/ DOCUMENT

"După ce a susținut, cu surle și trâmbițe, că o să obțină majoritatea politică în Senat și tot ce a reușit a fost să se facă de rușine, acum, noul PNL lansează public o fițuică pe care scrie mare „amatorism” și pe care o numește „program de guvernare”. Marea problemă a liberalilor sau, mai corect, a noului PDL vopsit în galben și albastru, este lipsa de credibilitate, în condițiile în care cel nominalizat să își asume așa-zisul program de guvernare este Cătălin Predoiu. În calitate de ministru în guvernul Băsescu-Boc, un guvern al rușinii naționale, domnul Predoiu a semnat propunerea de tăiere a pensiilor și a salariilor, a fost de acord cu închiderea spitalelor și cu majorarea TVA, a semnat pentru ca România să se îndatoreze la FMI mai rău decât pe timpul lui Ceaușescu", precizeaza Lia Olguta Vasilescu intr-un comunicat de presa.

Ea sustine ca Predoiu ar trebui sa dea explicatii in dosarul ANRP al Alinei Bica, iar Vasile Blaga ar trebui sa dea lamuriri privind acuzatiile de luare de mita si finantari ilegale ale PDL din dosarul Microsoft.

"Acum, cu același Predoiu pe post de „prim ministru care va fi ales”, PNL și PDL joacă Trombon în fața românilor. Mult mai util pentru societate ar fi ca doamna Ghorghiu și domnul Blaga să-l sfătuiască pe „prim ministrul care va fi ales” să spună de ce propus-o pe Alina Bica la ANRP, acolo unde s-au făcut fraude de sute de milioane de euro. Sau, și mai important pentru cetățeni ar fi ca domnul Blaga să ne explice cum e cu șpaga de la Microsoft care a ajuns la PDL și, de aici, în campania lui Traian Băsescu. Acestea sunt problemele reale ale noului PNL, nu balivernele despre cum o să guverneze cândva", conchide Lia Olguta Vasilescu.

Purtatorul de cuvant al PSD Gabriela Firea a criticat si ea, in numele PSD lansarea programului de guvernare al celor de la PNL pe care il descrie in aceeasi termeni ca si Olguta Vasilescu.

"Cei din PNL au lansat astazi un program de guvernare total lipsit de credibilitate, avandu-i drept promotori pe Catalin Predoiu si Vasile Blaga, doi dintre principalii exponenti ai fostului regim PDL, care au facut foarte mult rau Romaniei in anii trecuti. Cei care acum se ascund in spatele «noului PNL» ignora total realitatile economice din Romania de astazi, luandu-l pe «nu» in brate si facand opozitie fie cu amatorism, fie cu inconstienta.

Ne-ar fi placut sa vedem o alta atitudine din partea lor, in care ideile bune lansate de noi sa fie recunoscute si sustinute, dar nu este cazul. Ne-ar fi placut sa vedem o sustinere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern, dar nu e cazul. Dimpotriva, dupa ce au crescut TVA in anii trecuti, ei cer demisia celor care vor sa o scada, ceea ce este dincolo de absurd si ii arunca in ridicol. Catalin Predoiu, care acum vrea sa devina prim-ministru din partea PNL, este cel care a semnat masurile de taieri de salarii si pensii, de crestere brutala a TVA la 24%, de inchideri de spitale si taieri de indemnizatii. Domnii Predoiu si Blaga sunt printre cei care i-au indatorat pe romani cu suma record de aproape 20 de miliarde de euro contractata de la finantatorii externi si printre cei care au semnat pentru marirea taxelor si impozitelor.

Ce valoare poate avea un program de guvernare din partea celor care nu numai ca au falimentat Romania in trecut, dar care au refuzat orbeste orice invitatie la dialog? Imi pare rau sa o spun, dar denota foarte mult amatorism", a precizat Firea intr-un comunciat de presa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.