Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica lui Sebastian Ghiță după ultima decizie a lui Klaus Iohannis: E un pas important

ghita

Deputatul Sebastian Ghiţă a salut, vineri, decizia preşedintelui Klaus Johannis de a promulga Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private.

"Consider ca promulgarea Legii Big Brother este un pas important facut la nivel legislativ in domeniul sigurantei cetatenilor Romaniei. Reglementarea modului in care institutiile statului au acces la date relevante privind cetatenii Romaniei, precum si alti cetateni care intra in Romania, este foarte importanta. Totodata s-a statutat faptul ca doar un judecator poate acorda acces la aceste date.

Citește și: Iohannis a promulgat legea Big Brother

Intr-o Europa aflata din ce in ce mai mult sub amenintari teroriste si sub presiunea retelelor de crima organizata, aceste instrumente care sa permita adunarea cu rapiditate a datelor utile unei reactii din partea institutiilor devin indispensabile", a declarat Sebastian Ghiţă.

Citește și: Aflat în SUA, Gabriel Oprea primește o lovitură de la judecători

Deputatul a salutat, de asemenea, si faptul ca va creste si controlul judecatoresc asupra activitatilor privind preluarea datelor cu caracter personal. "Se elimina astfel din dezbaterile publice ideea lipsei de verificare a acestor activitati de stocare si prelucrare de date sensibile", a completat Ghita.

Citește și: FABULOS Prima reacție a PNL după înscrierea lui Traian Băsescu în PMP

Acesta a subliniat ca este important de observat "consensul obtinut in cadrul clasei politice cu privire la promulgarea acestei legi". "Eliminarea pasiunilor politice atunci cand vorbim de siguranta cetateanului si siguranta nationala este de asteptat si in viitoarele proiecte legislative", a mai spus Sebastian Ghita.

Citește și: Vești teribile pentru Sorin Oprescu

Deputatul considera ca Romania face odata cu promulgarea legii Big Brother "un nou pas spre a deveni o natiune capabila sa infrunte viitoarele probleme de securitate precum imigratia ilegala, traficul de persoane, droguri sau arme". De asemenea, sustine ca "o societate libera si sigura va permite dezvoltarea companiilor si indivizilor in acord cu valorile europene si nord-atlantice".

Citește și: Iată câți bani primesc PNL și PSD de la buget într-o singură lună

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.