Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Replica lui Vladimir Putin, după ce omologul său ucrainean i-a cerut să se vadă pe linia frontului: 'Te aștept la Moscova'

Telegraph.md
Vladimir Putin

Liderul rus, Vladimir Putin, a declarat joi că Rusia este pregătită să-l primească pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru convorbiri la Moscova, oricând va dori acesta, informează Reuters şi AFP.

Întrebat despre o propunere a lui Zelenski de a se întâlni în Donbas, Putin a răspuns că, ”dacă este vorba despre a discuta despre relaţiile bilaterale, atunci bineînţeles, suntem pregătiţi să-l primim la Moscova pe preşedintele ucrainean oricând consideră că este oportun”.

Vladimir Putin a făcut această declaraţie după ce preşedintele ucrainean Zelenski l-a invitat marţi pe omologul său rus să se întâlnească în estul Ucrainei, în zona de conflict cu separatiştii proruşi, pentru a face să scadă tensiunea dintre cele două ţări. "Domnule Putin! Sunt dispus să vă propun să ne întâlnim în orice loc din Donbas-ul ucrainean unde războiul continuă", a declarat Zelenski, scrie agerpres.ro.

Citește și: Volodimir Zelenski, după ce Vladmir Putin a dat ordin de retragere: 'Ucraina rămâne mereu atentă'

Potrivit lui Putin, citat de TASS, Kievul "a întreprins în ultima vreme numeroşi paşi care distrug relaţiile ruso-ucrainene", "dar dacă preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, doreşte o restabilire a acestor relaţii, atunci Rusia nu va face decât să salute acest lucru".

Vladimir Putin a făcut această declaraţie în timpul întrevederii sale cu preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Liderul rus a subliniat, de asemenea, că propunerile privind mutarea de la Minsk a Grupului de contact pentru Donbas aduc cu o tentativă de eschivare de la soluţionarea reală a problemelor.

Citește și: Rusia își retrage soldații din Crimeea și Marea Neagră: ordinul a fost dat de ministrul Apărării Serghei Şoigu

"Belarus ne-a oferit un teren pentru convorbiri şi nici nu se amestecă în acest proces. A creat condiţii de lucru celor care vor să caute căi de soluţionare a problemelor. Însă, dacă cineva nu vrea să se ocupe cu aceasta (cu soluţionarea problemelor), atunci motive pentru a nu lucra asupra acestui domeniu, în opinia mea foarte important, pot fi găsite întotdeauna. Pare că se caută astfel de motive pentru a evita discutarea problemei Donbasului şi a îngropa acordurile de la Minsk definitiv", a accentuat Putin.

Războiul din Donbas s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de persoane strămutate de când a început acum şapte ani, în urma anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.