Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPLICA miniştrilor demisionari: Pe ce se bazează în retragerea demisiilor

Ultima Ora breaking news

Guvernul susţine că miniştrii demisionari nu îşi pot retrage demisiile, deşi 20 de membri ai Guvernului au trimis documente în acest sens. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, demisia devine efectivă din momentul în care se ia act de existenţa ei la secretariatul general al Guvernului, în baza articolului 6 din Legea 90/2001, lucru care s-a întâmplat deja.

Vezi şi: Guvernul Grindeanu, reacție DURĂ după retragerea demisiilor: Sunt irevocabile

În schimb, miniştrii demisionari susţin că demisia devine irevocabilă abia când preşedintele ia act şi semnează decretul de vacantare, conform articolului 8 al aceleiaşi legi. În sprijinul opiniei lor, tabăra miniştrilor invocă şi decretul prin care preşedintele a luat act de demisia lui Florin Iordache. Documentul face trimitere la articolul 8, nu la articolul 6.

ART. 5

Funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului şi a demiterii în condiţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).

ART. 6

Demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţa public, se prezintă în scris primului-ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a lua act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

ART. 8

(1) În cazul în care încetarea calităţii de membru al Guvernului intervine ca urmare a demisiei, a pierderii drepturilor electorale, a incompatibilităţii, a decesului şi în alte situaţii prevăzute de lege, Preşedintele României, la propunerea primului-ministru, ia act de aceasta şi declară vacantă funcţia de membru al Guvernului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.