Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica TĂIOASĂ a lui Erdogan pentru Franța: Să-şi vadă de treburile sale

rt.com
recep erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut miercuri ministrului francez de externe Jean-Marc Ayrault "să-şi vadă de treburile sale", ca răspuns la criticile şefului diplomaţiei de la Paris asupra epurărilor din Turcia după lovitura de stat eşuată. 

Şeful diplomaţiei franceze a cerut duminică respectarea statului de drept în Turcia, refuzând orice "cec în alb" acordat preşedintelui Erdogan, care a lansat o epurare majoră în urma tentativei de lovitură de stat, aminteşte AFP. 

"El ar trebui să-şi vadă de treburile sale", a declarat Erdogan într-un interviu acordat canalului Al Jazeera. "Are el autoritatea de a face aceste declaraţii la adresa mea? Nu! Dacă el vrea o lecţie de democraţie, i-o putem da cu uşurinţă", a adăugat Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan declară STARE DE URGENȚĂ în Turcia


Printre altele, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că "alte ţări ar putea fi implicate" în tentativa de lovitură de stat care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Turcia, notează France Presse şi Reuters. 

"Este posibil ca alte ţări să fie implicate" în puciul eşuat, a declarat Erdogan, fără a le numi, în interviul pentru Al Jazeera. 

Exprimându-se în acest interviu prin intermediul unui interpret, Erdogan a respins de asemenea sugestiile că el a devenit autoritar şi că democraţia turcă este în pericol, notează Reuters. 

"Vom rămâne în cadrul unui sistem parlamentar democratic, nu ne vom îndepărta de el niciodată", a spus Erdogan, potrivit agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.