Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica unui copil de la grădiniță pentru Dacian Cioloș: De ce au venit? D-aia! / VIDEO

dacian ciolos copii

Premierul Dacian Cioloș a vizitat grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi, județul Dâmbovița, unitate de învățământ cu 14 copii înscriși. 11 dintre aceștia sunt eligibili pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG).

Copiii au fost întrebați de ce cred ei că au venit miniștrii la grădinița lor. Replica puștilor a stârnit ropote de râs: ”D-aia!”.

Vizita are loc în contextul în care, marți, Ministerul Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică, pentru 10 zile, normele de implementare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Citește și: Dacian Cioloș a făcut modificări la vârful Ministerului Justiției: Pe cine a adus

”Mi se pare important să vedem cum putem aborda în mod integrat această problemă a dificultăților din comunitățile mai sărace, mai ales din mediul rural, să tratăm și problema sărăciei împreună cu accesul la educație, la serviciile medicale și la alte tipuri de servicii sociale. Mi se pare că programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG) este o piesă din acest puzzle pe care trebuie să vedem cum îl construim” – a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș.

Premierul a fost însoțit, în cadrul vizitei efectuate azi la grădinița din Podu Cristinii, de ministrul Muncii, Ana Costea, și ministrul Educației, Adrian Curaj.

Citește și: 'Eram fugărite ca vitele': Mărturiile zguduitoare ale tinerelor din Germania violate de refugiaţi

Legea 248/2015, adoptată de parlament și promulgată de președintele României, transformă în program național programul-pilot Fiecare Copil în Grădiniță, inițiat în 2010 de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Obiectivele programului sunt reducerea abandonului școlar și a numărului de persoane care riscă să sufere de pe urma sărăciei şi excluziunii sociale.

În mod concret, Fiecare Copil în Grădiniță încurajează participarea la învățământul preșcolar al copiilor cu vârste între 3 și 6 ani, proveniți din familii cu venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei/lună pentru fiecare copil înscris la grădiniță.

Detalii aici: Germania e în ALERTĂ: O mie de refugiați au violat și jefuit femei de Anul Nou într-un mare oraș

Potrivit unei estimări preliminare a Ministerului Muncii, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale, condiţionate de prezenţa la grădiniţă.

La elaborarea normelor de implementare a actului normativ menționat, care ar putea fi adoptate prin hotărâre de guvern, au colaborat Ministerul de Finanțe, Ministerul Muncii și cel al Educației, cu participarea reprezentanților Asociației OvidiuRo, grupul de lucru fiind moderat de Cancelaria Prim-Ministrului.

Detalii aici: VIDEO Primele imagini cu agresiunile sexuale ale refugiaților în Germania: Situație de netolerat

Normele supuse dezbaterii publice încearcă să reproducă fidel mecanismul de funcționare a programului-pilot: acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezența copiilor la grădiniță, educatorii vor ține prezența, iar copii elgibili vor fi identificați de primării. Întreg procesul a fost gândit cât mai simplu și flexibil, cu scopul de a facilita accesul copiilor la grădiniță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.