Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reporterul de la Sky News spune cum a făcut reportajul ce a pus pe jar România / VIDEO

publika.md
arme

Reportajul celor de la Sky News în care România era acuzată de faptul că ar vinde arme care ar ajunge şa organizaţia Stat Islamic a pus pe jar pe toată lumea. S-a dovedit că nimic nu este adevărat, dar reporterul britanic a ieşit la contraatac. Acesta susţine că totul este veridic. Materialul prezentat de Sky News este autentic, a fost filmat în România, la graniţa cu Ucraina, iar armele prezentate sunt, în mare parte, militare. Asta a spus pentru România TV, într-un interviu exclusiv, jurnalistul britanic Ramsay Stuart, un veteran al postului Sky News. Reacţia sa survine în timp ce oficialii români au sesizat instituţiile britanice şi au pus sub semnul întrebării autenticitatea reportajului despre traficanţii de arme, care afectează imaginea României.

Citeşte şi: DOLIU în fotbalul românesc: Un fost mare fotbalist şi antrenor a încetat din viaţă

"Printr-un contact, un tip care a locuit în Marea Britanie, şi un alt tip care este român, şi un prieten de-al lui au spus că putem face asta. A durat multe luni şi, în final, tipii au spus că o vor face. Am dat mai multe ture, iar apoi ne-au dus la tipii aceştia cu măşti... Aveau ordin să ne asiste, era clar că nu prea le plăcea ideea, iar la final, când mare parte din interviu era gata, le-am spus că nu, nu cumpăr arme. Iar acolo s-a terminat, au strâns şi au plecat", a declarat jurnalistul britanic Ramsay Stuart.

Citeşte şi: 'Doamna de fier' a Indiei iese din greva foamei după 16 ani şi intră în politică

"Au spus că armele nu provin din România, ci din Ucraina. Ce m-a intrigat a fost că oamenii legii nu intervin, păreau foarte relaxaţi, au spus că oamenii legii din zonă nu reprezintă o problemă...pentru că ştiu că armele nu sunt folosite aici", a continuat jurnalistul de la Sky News. Jurnalistul a declarat că una dintre cele mai vândute arme ale lor este AK47: "În mod clar, o armă este un AK47. Unul dintre tipii care erau cu mine, un om de încredere de-al meu, este soldat. Este un AK47. Iar cea pe care nu ne-o arată este o lunetă militară austriacă, este folosită de armata austriacă... Vă pot arăta poze. Cea mai vândută armă a lor era AK47, să îmi spună mie cineva că AK47 nu este o maşinărie militară", a spus Ramsay Stuart.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Ziaristul de la Sky News a spus că este dispus să coopereze cu autorităţile române: "Autorităţile (n.r. - române) pot vorbi cu mine oricând doresc, la fel şi cele britanice, pot spune oricui ce fac... Am făcut interviuri cu talibanii, cu Statul islamic, cu Al Nusra, am petrecut mult timp din viaţa mea în zonele de război. Dacă totul a fost o înscenare, înseamnă că acei oameni sunt mari actori. În cazul ăsta, ar merita un Oscar", a declarat acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.