Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanţi ai ISU Alba, Braşov şi Ialomiţa participă la concursul 'Cel mai Puternic Pompier', desfăşurat în Ungaria

Facebook / ISU București - Ilfov
pompieri ISU

Trei reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, doi ai ISU Braşov şi unul al ISU Ialomiţa vor reprezenta România la concursul internaţional "Cel mai Puternic Pompier", care se va desfăşura în perioada 25-28 august în Ungaria, a informat luni, într-o conferinţă de presă, şeful ISU "Unirea" Alba, colonel Cornel Oprişa. 

Şeful lotului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă este maior Bogdan Şchiopu, de la ISU Alba, inspectorat care va fi reprezentat în Ungaria şi de câştigătorul fazei individuale a concursului naţional "Cel mai Puternic Pompier" - 2016, plutonier major George Nariţa, şi de plutonier major Mihai Avram, medaliat la mai multe ediţii ale campionatului de judo al Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi: Poliţist trimis în judecată pentru divulgarea informaţiilor secrete şi abuz în serviciu

Probele de concurs, adaptate după cele organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, sunt Manipularea furtunului, Greutate şi rezistenţă, Cursa de obstacole şi Ridicarea greutăţii. 

La competiţia din Ungaria vor participa în jur de 160 de pompieri din mai multe ţări. 

Concursul are ca obiective, printre altele, dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurare de pompierii militari. 

În septembrie, municipiul Alba va fi gazdă a fazei naţionale a concursului "Cel mai Puternic Pompier".

Citeşte şi: Partizani ucişi în lupta cu Securitatea, deshumaţi într-o acţiune a IICCMER

Un alt concurs internaţional la care ISU "Unirea" Alba este reprezentat de trei subofiţeri şi un ofiţer este Campionatul Mondial de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat, care va avea loc în perioada 30 august - 3 septembrie în Târgu Mureş. Echipajul de prim ajutor al ISU "Unirea" Alba a obţinut locul al III-lea la faza naţională la competiţia naţională de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat. 

De asemenea, instituţia este reprezentată de un lot format din 11 pompieri la etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, eveniment organizat în această săptămână la Iaşi, la care participă 12 echipe. Potrivit colonelului Cornel Oprişa, inspectoratul din Alba participă pentru a doua oară în ultimele două decenii la faza naţională a acestui concurs. 

"Aceste competiţii fac parte din pregătirea personalului operativ şi constituie lucrul cel mai apropiat de munca de zi cu zi, de intervenţiile la care participă, atât pe stingere de incendii, cât şi de prim ajutor", a conchis şeful ISU "Unirea" Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.