Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Iurie Leancă propune Unirea

Jurnal de Chisinau
Iurie Leanca

Iurie Leancă, președintele PPEM și vicepreședintele Parlamentului moldovean a declarat la un post de televiziune local că își asumă cauza Unirii cu România datorită beneficilor pe care le-ar aduce acest act.

„N-ar fi rău să facem Unirea [chiar și] astăzi. Orice om rațional își dă seama că, în cazul în care se face Unirea, Republica Moldova ajunge peste noapte membru al UE, al NATO, ceea ce înseamnă securitate. Că - într-o perioadă de 2, 3, 5 ani - pensiile și salariile se vor egala, locuri de muncă etc”, a zis Leancă, preluat de Deschide.md.

Leancă a declarat că nici Partidul Unității Naționale, condus de Anatol Șalaru și Traian Băsescu, nu trebuie ignorat ca forță unionistă

În Republica Moldova ideea de unire cu România nu este larg împărtășită, ea fiind mai puțin populară decât aderarea la UE care, la rândul ei, este mai puțin populară decât aderarea la Uniunea Euro-Asiatică (aflată sub patronajul Rusiei).

În acest sens liderul PPEM a declarat că trebuie început cu compatibilizarea aranjamentelor legale din cele două societăți

„Astăzi majoritatea populației R. Moldova pledează pentru independența statului. Trebuie să reconstruim poduri, să facem interconexiunea energetică, să construim spațiul comun educațional, să avem spațiu comun bancar, să vină investiții românești. Iată ăsta trebuie să fie obiectivul fiecărui politician care se vrea responsabil. Și într-o zi nici nu vom observa că avem același spațiu, că nu mai e linie de divizare pe Prut, că în linii mari împărtășim aceeași legislație”, a declarat el, citat de aceeași sursă.

Iurie Leancă este fost premier și ministru de externe. În timpul mandatelor sale s-a negociat deschiderea granițelor între Moldova și Uniunea Europeană. Partidul său, PPEM sprijină actuala guvernare condusă de Partidul Democrat și are ca pricipal adversar declarat pe președintele socialist Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.