Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova rămâne fără guvern. Cum a fost sabotat Cabinetul Sturza

moldova

Şedinţa de luni parlamentului de la Chişinău, în cadrul căreia urma să fie supusă la vot echipa guvernamentală a premierului desemnat Ion Sturza, nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. 

Potrivit mass-media locale, la şedinţă s-au prezentat doar 47 de parlamentari din cei 101 de membri ai legislativului. 

Preşedintele parlamentului, Andrian Candu, a anunţat că, în aceste condiţii, şeful statului urmează să consulte din nou fracţiunile parlamentare şi să nominalizeze un nou candidat pentru funcţia de premier. 

Presa de la Chişinău a scris anterior că şansele pentru ca deputaţii să aprobe echipa guvernamentală a lui Ion Sturza sunt destul de mici, în condiţiile în care acesta nu a reuşit să-şi asigure cele 51 de voturi necesare pentru învestirea cabinetului său. 

De amintit că preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat la 21 decembrie pe Ion Sturza, om de afaceri şi fost premier în anul 1999, drept candidat la funcţia de prim-ministru, fără a exista o majoritate parlamentară care să-şi asume învestirea guvernului propus de acesta. 

În cazul în care eşecul se repetă şi după nominalizarea de către preşedintele Nicolae Timofti a unui nou candidat pentru postul de premier, şeful statului este obligat să decidă dizolvarea legislativului şi să convoace alegeri anticipate, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.