Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova spune stop propagandei rusești

stop

În Republica Moldova, Partidul Democrat (de guvernare) a depus o lege prin care este interzisă propaganda rusă. Nu se urmărește interzicerea unor posturi, ci doar a acelor emisiuni care fac propagandă.

Sancțiunile inițiale vor consta în amenzi, dar se va putea ajunge până la ridicarea licenței posturilor TV, informează Deschide.md.

Decizia a fost anunțată de Vlad Plahotniuc, președintele partidului, și poate fi citită și ca un nou gest (dintr-o serie mai lungă) de apropiere față de Occident.

Citiți și: Vlad Plahotniuc: România trebuie să ignore declarațiile provocatoare ale lui Dodon/ INTERVIU

Va fi permisă emiterea programelor analitice, știrilor, și emisiunilor cu caracter militar doar cu referire la țările membre UE, SUA, Canada și alte state care au semnat Convenția europeană pentru televiziune transfrontalieră, a mai declarat președintele parlamentului Andrian Candu, conform sursei citate.

O lege similară există și în Ucraina, țară care, de asemenea, are trupe rusești pe teritoriul național. În Uniunea Europeană există o echipă destul de puțin cunoscută care se ocupă cu reacția la propaganda rusă.

Sunt de așteptat reacții furioase atât din partea Rusiei cât și a președintelui pro-rus Igor Dodon. Dincolo de efectele geopolitice, noua lege va avea efecte și în campaniile electorale, deoarece o parte din simpatia pentru Partidul Socialiștilor (Dodon) se datorează legăturilor acestora cu Rusia.

Deja în Republică există o lege care interzice folosirea simbolurilor și personalităților altor state în campanii. În trecut, această lege a afectat atât politicieni pro-ruși cât și politicieni apropiați de PPE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.