Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanii renunţă la abrogarea Obamacare

trump air force one

Majoritatea republicană din Senatul Statelor Unite a renunţat marţi să mai voteze în această săptămână asupra abrogării parţiale a legii privind sistemul asigurărilor de sănătate a fostului preşedinte democrat Barack Obama, în lipsa unui consens în rândul partidului şi în pofida presiunii exercitate de Donald Trump, relatează AFP. Cei doi senatori autori ai proiectului de reformă au făcut acest anunţ presei la Capitoliu după o reuniune a grupului parlamentar, punctul culminant a opt luni de tergiversări şi lupte interne în Congres. Abrograrea Obamacare a fost una dintre marile promisiuni electorale ale Partidului Republican după ce legea democraţilor a fost adoptată în 2010, un angajament reluat de Donald Trump în timpul campaniei sale.

"Am hotărât, pentru că nu avem voturile necesare, să amânăm votul", a declarat Bill Cassidy, înconjurat de statul-major republican din Senat. "Într-o bună zi, vom ajunge unde ne dorim", a adăugat colegul său Lindsey Graham.

Liderul majorităţii, Mitch McConnell, a întors imediat pagina şi a confirmat că prioritară este în prezent reforma impozitelor, dorită atât de republicanii din Congres, cât şi de preşedintele american. În realitate, republicanii nu aveau altă opţiune după opoziţia manifestată de trei dintre cei 52 de senatori ai majorităţii, din totalul de 100, ceea ce matematic împiedica un succes.

În iulie, o versiune precedentă a fost respinsă de Senat, şi atunci din cauza unor defecţiuni, printre care a senatorului John McCain, conform Agerpres. Varianta actuală, numită Graham-Cassidy, nu ar fi abolit integral Obamacare, dar ar fi suprimat articole întregi ale legii, ducând, potrivit Oficiului pentru buget din Congresul SUA, la ieşirea a milioane de persoane de sub sistemul asigurărilor de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.