Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restartul economic și social al femeilor aflate în dificultate cu Touched România și INACO: "Demne. Puternice. Împreună", 20 septembrie 2017

În România, în fiecare săptămână este înregistrat un caz în care o femeie este violată în familie. La fiecare patru zile, o minoră este violată, în familie, arată studii recente. În realitate, numărul este mult mai mare. În țara noastră, 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partener, cel putin o dată în viață. Doar 25 la sută dintre cazuri au fost raportate, conform studiului FRA.

Un alt studiu realizat de Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor (Rețeaua VIF), cu sprijinul Campaniei Respectului, arată că între 2012 și 2016, la instanțele de judecată s-au depus peste 15 mii de cereri de emitere a unor ordine de protecție, dintre care o treime în anul 2016. Cele mai multe au fost în județele Iași - 755, Bacău - 730 și Vaslui - 713 cereri. Judecătorii au admis cererile, parțial sau total, în mai puțin de jumătate dintre cazuri. În patru ani  au fost emise 6.538 de ordine de protecție la nivel național. 88 la sută dintre reclamanți au fost femei.

Grav este că 50 la sută din plângerile pentru violență în familie sunt retrase, apoi. Ceea ce înseamnă, cel mai probabil, că femeile se întorc la agresor sau ajung la o înțelegere cu el. Sunt situații în care violența în familie e fatală. În 2016, din 317 omoruri, 72 au avut loc în familie.

În România, estimările arată că 75% dintre cazurile de violență domestică nu sunt raportate, iar 61% dintre români consideră că violența în familie este o chestiune privată.

Așa se face că la fiecare 30 de secunde, o femeie este victimă a violenței domestice.

De asemenea, România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, cu al treilea cel mai mic scor pe scara indexului european al egalității de gen. Cu alte cuvinte, în țara noastră există unele dintre cele mai mare discrepanțe de oportunități dintre femei și bărbați.

Ce face statul român pentru femeile abuzate, câte dintre ele se întorc la copiii lor și reușesc în timp să uite coșmarul prin care au trecut? Cât de importantă este consilierea?

Ce fac organizațiile neguvernamentale, câte inițiative civice dezvoltă adăposturi și susțin un nou început în viață pentru femeile agresate și copiii lor?

Vă oferim toate răspunsurile în cadrul conferinței organizate pe data de 20 septembrie, începând cu ora 17:00, de către organizația neguvernamentală Touched România în parteneriat cu think-tank-ul INACO - Inițiativa pentru Competitivitate, cu ocazia dezbaterii găzduite de BCR: "Demne. Puternice. Împreună", în parteneriat cu Plan Internațional și BCR. Ideea evenimentului a pornit de la experiența de 12 ani pe care Touched Romania o are în sprijinul femeilor în dificultate (victime ale violenței domestice, traficului de persoane, sărăciei și excluziunii sociale) pentru a rămâne alături de copiii lor și pentru un nou început în viață. Vor lua cuvântul Raegan Glugosh - Președinte Touched Romania, Aurora Martin - Consilier Superior, ANES, Andreea Paul - Preşedinte INACO - Inițiativa pentru Competitivitate, Cristina Bâtlan - antreprenoare MUSETTE, Daniela Teodorescu - Editor Şef, Cariere, Bianca Tudor - Fondator Elite Business Women, Linda Miller - Coaching Expert – The Ken Blanchard Companies, Florica Cherecheş - Vicepreşedinte al Comisei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret, Gabriela Râșnoveanu - Sef Departament Resurse Umane, BCR, Mihaela Tudor - Antreprenoare, TUDOR COMMUNICATION, Anca Nistor - Sef Serviciu, Touched Romania, un reprezentant Avon România și mai multe testimoniale ale supraviețuitoarelor violenței domestice. Evenimentul va fi moderat de către Alexandru Agarici, artist, expert în expresivitatea vorbirii și membru INACO.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai societății civile, mass media, invitați din sectorul public și privat implicați în domeniul social, prieteni, parteneri și supraviețuitoare ale violenței domestic cu mărturii autentice și dureroase, dar și experiențe reușite în gestionarea noului început, fără agresiuni fizice sau psihice. Scopul evenimentului este de creștere a conștientizării publice a problemelor reale cu care se confruntă familiile în România, mentorarea femeilor aflate în dificultate, sprijinul lor în restartul economic și social, dar și stimularea implicării civice și cetățenești în spiritul demnității umane.


Agenda Conferintei: Demne. Puternice. Împreună


20 Septembrie 201717.30-20.30

BCR Sala Multifuncțională, Bdul Elisabeta nr. 5

Moderator: Alexandru Agarici

17:30- 17:40: Raegan Glugosh, Presedinte Touched Romania
17:40-17:50: Aurora Martin, Consilier Superior, ANES
17:50 -18:00: Andreea Paul, Preşedinte INACO
18:00-18.10: Cristina Bâtlan, antreprenoare MUSETTE
18:10-18:20: Daniela Teodorescu, Editor Şef, Cariere
18.20-18.30: Bianca Tudor, Fondator Elite Business Women
18.30-18.40: Linda Miller, Coaching Expert – The Ken Blanchard Companies


18.40-19.00: Pauză

19.00-19.10: Florica Cherecheş, Vicepreşedinte al Comisei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret
19.10-19.20: Gabriela Râșnoveanu, Sef Departament Resurse Umane, BCR
19.20-19.30: Reprezentant Avon România
19.30-19.40: Mihaela Tudor, Antreprenoare, TUDOR COMMUNICATION
19.40-19.50: Anca Nistor, Sef Serviciu, Touched Romania
19.50-20.30: Testimonial supraviețuitoare violență domestică

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.