Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricţii fără precedent Dacă nu ai 16 ani, ADIO facebook: AMENZILE sunt usturătoare

facebook mobil

Decizie fără precedent a autorităţilor în privinţa utilizării facebookului. Dacă nu ai împlinit 16 ani şi nu reuşeşti să-ţi convingi părinţii să îşi asume ce faci online nu mai ai voie pe facebook! Legea Comisiei Europene va intra în vigoare anul viitor. Niciun site nu le va mai permite copiilor să se înregistreze fără ştiinţa părinţilor. Patronii afacerilor online sunt ameninţaţi cu amenzi usturătoare. Copiii se plâng că legea le fură toată intimitatea. „În ceea priveşte prelucrarea datelor minorilor, articolul 8 din Regulament prevede că această operaţiune este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani”.

Citeşte şi: CUTREMUR în Ucraina: Băiatul unui ministru, ÎNCĂTUŞAT pentru fapte extrem de grave / VIDEO

Administratorii vor trebui să ceară acord de la părinţi înainte să le permită minorilor care nu au împlinit încă 16 ani să le acceseze site-ul. Cine nu se respectă legea riscă amenzi de până la 20 milioane de euro, conform Digi 24.

În momentul de faţă, cele mai multe site-uri nu au niciun fel de protecţie pentru copii. În cel mai bun caz, un mesaj automat îi întreabă dacă sunt majori sau nu. Dai click pe "DA" şi îţi vezi de treabă. Specialiştii spun, însă, că soluţii există. „Poţi să îl obligi din momentul în care deschide contul să dea şi adresa de mail a părinţilor şi părinţii fie văd un raport digital, fie chiar să printeze un document pe care să-l trimită scanat.”, spune Bogdan Manolea, expert în tehnologie şi internet, conform sursei citate.

Citeşte şi: Schimbări masive în legislație: Decizia autorităților care va afecta mii de oameni

Cei care lucrează în fiecare zi cu copiii trag, la rândul lor, un semnal de alarmă. „Aproape doua treimi dintre copii au fost victime ale bulyingului. Au descoperit poze cu ei pe alte site-uri şi că cineva le-a spart conturile şi au furat de acolo discuţii şi poze”, spune Ovidiu Majină - consilier copii

Legea va intra în vigoare pe 25 mai în toate statele membre ale Uniunii Europene. Dacă nu implementează corect regulamentul, România riscă să fie dată în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.