Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţinere de ultimă oră făcută DNA

arest

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26.05.2016, a inculpatului COCA ADRIAN ANDREI, contabil la o societate comercială, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

La data de 27 mai 2016, inculpatul Coca Adrian Andrei urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 26.05.2016, față de inculpata RADU MĂDĂLINA, administrator în fapt al aceleiași societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În data de 12 aprilie 2016, inculpatul Coca Adrian Andrei, i-a promis suma de 20.000 euro unei persoane cu funcția de inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă București (martor denunțător în cauză), astfel ca în schimb funcționarul public să constate un prejudiciu mai mic adus bugetului de stat prin sustragere de la plata obligațiilor fiscale, față de cel estimat prin actul de control care era de 4.000.000 lei.
În același scop, în data de 21 aprilie 2016, cunoscând promisiunea anterioară de remitere a sumei de 20.000 euro, inculpata Radu Mădălina, administrator de fapt al societății, i-a dat martorului denunțător o primă tranșă de 49.600 lei.
În aceeași zi, după primirea primei tranșe, inculpații Coca Adrian Andrei și Radu Mădălina au negociat cuantumul prejudiciului ce urma a fi stabilit în urma controlului, acceptând în final suma de aproximativ 200.000 euro (în jur de 900.000 lei), față de 4.000.000 lei după cum se estima.
Ulterior, în data de 26 aprilie 2016, inculpatul Coca Adrian Andrei din i-a dat efectiv martorului denunțător, suma de 40.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă. 
Cele două sume de bani primite cu titlu de mită au fost predate Direcției Naționale Anticorupție de către martorul denunțător imediat după ce au fost primite de la inculpați.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Radu Mădălina trebuie să respecte următoarele obligații: 
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală și Poliția Orașului Voluntari, ori de câte ori este chemată; 
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală și Poliția Orașului Voluntari cu privire la schimbarea locuinței; 
c) să se prezinte la I.P.J. Ilfov - Poliția Orașului Voluntari conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată. 
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală; 
e) să nu ia legătura, direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpatul Coca Adrian Andrei; 
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme; 
Inculpatei Radu Mădălina i s-a atras atenția că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Coca Adrian Andrei și Radu Mădălina li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.