Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţineri ÎN MASĂ după percheziţii de proporţii la instituţiile nebancare. Prejudiciu de zeci de mii de euro

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un număr de 13 persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii care au fost efectuate, miercuri, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale şi instituţii nebancare din judeţele Argeş şi Mehedinţi, potrivit AGERPRES.

Citeşte şi: Tudose anunţă o NOUĂ lege. Ce le pregăteşte ministrul de Interne şoferilor - VIDEO

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, nouă percheziţii au fost efectuate în acest dosar, poliţiştii confiscând, în vederea instituirii de măsuri asiguratorii, peste 100.000 de lei, sumă susceptibilă a proveni din activităţi infracţionale, şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente cu valoare probatorie. 

În urma descinderilor, 28 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti, pentru audieri, 13 dintre ele fiind reţinute, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. 

"Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. (...) Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie - octombrie, cei în cauză ar fi obţinut, în mod fraudulos, sume de bani, cu titlu de împrumut, de la şase instituţii financiare nebancare de tip C.A.R., pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit", arată sursa citată. 

Prejudiciul cauzat este de peste 150.000 de lei, reprezentând sumele de bani nerambursate. 

La acţiune au participat poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş şi Mehedinţi.

Citeşte şi: MAE anunţă primele măsuri după SCANDALUL iscat în cazul româncei sechestrate la Bari .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.