Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retrocedările românești sunt rele, retrocedările maghiare sunt bune

În plin scandal al retrocedărilor care l-au prins în ițele lor încurcate chiar pe șeful ANI, Laszlo Tokes se laudă pe pagina de socializare (AICI) cu lupta sa pentru retrocedările pe parte maghiară. Din demersul său nu putea lipsi o plângere către Departamentul de Stat al SUA, că așa lucrează cel decorat cu Steaua României și căruia doi președinți ai țării, pe rând, nu au fost în stare să i-o retragă, deși există o decizie a Consiliului de Onoare al Ordinului respectiv în acest sens.

Așadar, de ce se plânge Tokes autorităților americane? Că unii care au făcut retrocedări maghiare au fost condamnați, și aici se referă la deputatul Marko Attila, cel refugiat la Budapesta, dar care este în vizorul justiției acum pentru retrocedări românești. Tokes se mai plânge că ”este inacceptabil faptul că bisericilor maghiare istorice din Transilvania le-au fost restituite numai jumătate din imobilele confiscate, din care numai o treime au intrat efectiv în posesia acestor biserici”. Nu trebuie să ne speriem, potrivit viziunii lui Tokes, întreaga Transilvanie ar trebui ”retrocedată” Ungariei, iar până acest lucru nu se va întâmpla, el va tot scrie plângeri și sesizări.

De unde extragem concluzia că retrocedările românești sunt rele, există o sumedenie de dosare și de arestați pe această temă, dar retrocedările maghiare sunt bune, motiv pentru care Marko Attila, fiind persecutat pe această temă, a fost adăpostit la Budapesta. Justiția română e numai pentru români. Orice hoție de altă etnie sau naționalitate este, de fapt, o realizare eroică, demnă de manualele de istorie. Ar trebui, în consecință, să-i facem statuie lui Marko Attila exact în față la DNA unde sunt aduși vinovații români de retrocedările ilegale. Iar lui Tokes să-i mai dăm o decorație, dacă tot nu i-o ridicăm pe cealaltă...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.