Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgenţă a miniştrilor din statele UE

ue refugiati

Miniştri din statele membre UE se vor întâlni, la cererea Belgiei, pentru a discuta despre atentatele de la Bruxelles, soldate cu cel puţin 30 de morţi şi peste 230 de răniţi, a anunţat pe Twitter ministrul olandez al Justiţiei, Ard van der Steur, relatează Reuters. Este posibil ca reuniunea să aibă loc joi dimineaţă, a precizat oficialul.

Olanda, care deţine în prezent Preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene, va organiza evenimentul.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar peste 230 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.Anterior, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare, actele teroriste.

“Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.

Atentatele care au lovit Bruxelles-ul sunt văzute ca acte de răzbunare pentru capturarea lui Salah Abdeslam. Dacă această ipoteză se confirmă, atunci Europa trebuie să se teamă de viteza de reacţie a unei celule teroriste.

De asemenea, este posibil ca o celulă teroristă, care are legături cu Salah Abdeslam, să fi lovit acum Bruxelles-ul, pentru că arestarea jihadistului ar fi putut să îi dea de gol.

Autorităţile belgiene au desfăşurat raiduri la mai multe adrese din ţară până târziu în cursul nopţii de marţi spre meircuri, după atentatele soldate cu 32 de morţi şi peste 230 de răniţi, iar cel puţin una dintre operaţiuni a fost lansată în baza unor informaţii furnizate de şoferul de taxi care i-a dus pe cei trei terorişti la aeroport, relatează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.