Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune extraordinara a Comisiei NATO-UCRAINA pe tema escaladarii conflictului

ucraina nato

Alianţa Nord-Atlantică va organiza luni după-amiază o reuniune extraordinară la nivel de ambasadori a Comisiei NATO-Ucraina, la cererea Kievului, în contextul în care conflictul din estul Ucrainei a cunoscut la finalul săptămânii trecute o nouă escaladare, informează AFP.

''O reuniune extraordinară a Comisiei NATO-Ucraina la nivel de ambasadori va avea loc astăzi la ora 14.00 (13.00 GMT) la sediul NATO'', potrivit unui comunicat al Alianţei.

Separatiştii proruşi, susţinuţi de ceea ce NATO consideră a fi o participare deschisă a trupelor ruse, au lansat o ofensivă în estul şi sud-estul Ucrainei şi au ucis sâmbătă 30 de civili în portul Mariupol, aflat sub controlul forţelor guvernamentale ucrainene.

Comisia NATO-Ucraina a fost creată în cadrul acordurilor de parteneriat dintre Alianţă şi Kiev semnate în 1997. Ea oferă cadrul de cooperare politică şi practică între cei doi parteneri.

Preşedintele american Barack Obama a promis duminică să sporească presiunea asupra Rusiei, acuzată că îi susţine pe rebeli.

La rândul său, şefa diplomaţiei occidentale Federica Mogherini a anunţat convocarea pentru joi a unei reuniuni extraordinare, la Bruxelles, a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană pentru analizarea recentelor evoluţii din estul Ucrainei.

În schimb, Rusia a solicitat Occidentului să nu-şi manifeste sprijinul faţă de Kiev prin acţiuni precum impunerea de sancţiuni împotriva Moscovei. 'Vedem încercări care urmăresc deraierea procesului de pace şi încercări din partea autorităţilor de la Kiev de a rezolva, din nou şi din nou, problema prin suprimarea în forţă a sud-estului. Aceste tentative nu duc nicăieri', a afirmat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.