Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune informală la Varşovia pe tema referendumului din UK: Ce a spus ministru român de externe

lazar comanescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat luni, la Varşovia, la o reuniune informală la nivel de miniştri de externe şi adjuncţi ai acestora din state membre UE pe tema referendumului din Marea Britanie, şeful diplomaţiei române subliniind în context necesitatea solidarităţii la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit MAE, la Varşovia s-au reunit miniştri de externe şi adjuncţi ai acestora din Austria, Bulgaria, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Ungaria, fiind prezent şi ministrul de stat britanic pentru Europa. Obiectivul întâlnirii a fost acela al unui schimb de opinii pe tema efectelor rezultatului referendumului din perspectiva relaţiei UE - Marea Britanie şi a modului de relansare a proiectului european, precizează MAE.

"Premisa esenţială a discuţiilor a fost aceea că, în aceste momente complexe prin care trece Uniunea Europeană, sunt necesare, mai mult ca niciodată, dialogul şi coordonarea la nivelul statelor membre UE, pentru depăşirea unei situaţii fără precedent", subliniază sursa citată. Ministrul român al afacerilor externe a exprimat regretul pentru rezultatul referendumului din 23 iunie, subliniind, în acelaşi timp, faptul că România respectă decizia cetăţenilor Marii Britanii. El a punctat dificultatea momentului, inclusiv prin prisma faptului că UE pierde un membru important. Subliniind necesitatea menţinerii unităţii şi solidarităţii de acţiune "a celor 27", şeful diplomaţiei române a evidenţiat cerinţa clarificării procedurilor de urmat, atât la nivelul UE, cât şi în plan intern, în Regatul Unit. El a apreciat, totodată, că este necesar un proces de reflecţie, în comun, la nivel UE, care să vizeze redarea încrederii cetăţenilor europeni în proiectul european, informează MAE.

Cetăţenii Marii Britanii au votat, la referendumul care a avut loc joia trecută, ca Regatul să părăsească Uniunea Europeană, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.