Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune la nivel înalt UE-USA privind prezenţa laptopurilor la bordul avioanelor

comisia europeana

O reuniune la nivel înalt va avea loc miercuri la Bruxelles între autorităţile europene şi cele americane cu privire la posibila interzicere de către SUA a laptopurilor la bordul avioanelor care decolează din Europa, a comunicat luni Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, transmite AFP. Organizarea acestei reuniuni în cursul săptămânii fusese anunţată vineri de Bruxelles în urma unor discuţii telefonice între ministrul american pentru securitate internă, John Kelly, şi responsabili europeni, însă data nu fusese precizată.

Margaritis Schinas a reamintit că, în discuţiile de vineri, solicitate de europeni pentru a înţelege mai bine intenţiile Washingtonului, acesta nu a anunţat 'nicio interdicţie de aparate electronice' la bordul avioanelor. Incertitudinile Bruxellesului au fost declanşate de un purtător de cuvânt ministerial american, potrivit căruia administraţia SUA ar avea în vedere interzicerea în cabinele avioanelor transatlantice a laptopurilor, a tabletelor şi a oricăror aparate electronice mai mari decât un telefon mobil.

Această măsură de securitate antiteroristă ar constitui o extindere a celei în vigoare din martie asupra avioanelor care decolează din Turcia şi din câteva state din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (Egipt, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Maroc, Qatar şi Iordania). Marea Britanie a introdus ulterior măsuri similare pentru zborurile provenite din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia şi Arabia Saudită. Comisia Europeană a reamintit vineri Washingtonului 'necesitatea unei acţiuni comune şi coordonate' în domeniul securităţii, a precizat luni Schinas, conform Agerpres.

'Ca etapă viitoare, Comisia va găzdui discuţii la nivel înalt, pe plan politic şi tehnic, cu autorităţile americane miercuri după-amiază pentru evaluarea împreună a oricărei noi ameninţări şi pentru a lucra la o abordare comună de răspuns', a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.