Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune NATO cu o săptămână înainte de summitul la care va participa şi Donald Trump

NATO

Şefii de Stat Major ai ţărilor membre în NATO se reunesc miercuri la sediul alianţei, la Bruxelles, cu o săptămână înaintea unui summit al organizaţiei la care va participa pentru prima dată preşedintele american Donald Trump, informează AFP, conform agerpres.

Oficialii militari vor discuta miercuri despre 'modalităţile care să accentueze rolul NATO în lupta împotriva terorismului', a declarat generalul Petr Pavel, şeful Comitetului Militar al NATO, în deschiderea reuniunii.

Furtună politică în SUA: Democrații pregătesc procedura de DEMITERE a lui Trump

Participanţilor le va fi prezentat un raport privind situaţia din Afganistan de către comandantul Forţelor aliate în Europa (SACEUR), generalul american Curtis Scaparrotti, şi şeful Forţelor NATO din Afganistan, generalul John Nicholson.

Generalul Nicholson a cerut, în urmă cu câteva luni, suplimentarea cu 'câteva mii' a numărului de soldaţi NATO din Afganistan, în prezent de 13.500, în condiţiile în care guvernul de la Kabul are dificultăţi în a face faţă forţelor talibane.

Casa Albă a dat de înţeles că preşedintele Trump va lua o decizie în această privinţă după ce subiectul va fi discutat la Summitul NATO de la Bruxelles şi în cadrul Summitului G7.

Potrivit generalului Petr Pavel, participanţii la reuniunea Comitetului Militar al NATO vor aborda, de asemenea, situaţia din Irak şi 'viitoarele etape' posibile pentru misiunea de antrenare a forţelor irakiene de către militari ai NATO, misiune încă în stadiu embrionar.

Nouă răniţi şi două persoane arestate într-un protest anti-Erdogan la Washington - VIDEO

SUA ar dori ca NATO să devină un membru oficial al coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic (SI) şi să-şi sporească rolul în antrenarea şi consolidarea forţelor irakiene. NATO a început deja să antreneze ofiţeri în Irak, furnizând kituri de deminare a încărcăturilor explozive improvizate.

La sfârşitul lui martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că Alianţa îşi va extinde această misiune, oferind 'cursuri de medicină militară' şi susţinere 'în întreţinerea tancurilor şi vehiculelor armate'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.