Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuters a aflat ce solicitare are Donald Trump pentru Angela Merkel: Vladimir Putin e vizat

whatdoesitmean.com
trump putin

Preşedintele american Donald Trump îi va cere cancelarului german Angela Merkel sfaturi despre cum să abordeze relaţiile cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează vineri agenţia Reuters, făcând referire la declaraţii acordate de oficiali americani pe care nu-i precizează.

Merkel va avea marţi o întrevedere cu Trump la Casa Albă, după ce în ultimele luni au avut unele disensiuni puternice, întâlnire urmată de o conferinţă de presă comună, scrie agerpres.ro.

Citește și: FOTO HOT Nicki Minaj și-a arătat sânii la un eveniment de modă la Paris

Conform declaraţiilor oferite de trei oficiali de rang înalt, printre temele de pe agenda convorbirilor se vor regăsi conflictul din Ucraina, problema refugiaţilor, Uniunea Europeană, dar şi bugetul pe care Germania îl oferă apărării, Trump cerând statelor membre ale NATO să aloce armatei cel puţin 2% din PIB, solicitare dezaprobată de guvernul german.

Până în prezent Trump a criticat-o adesea pe Merkel pentru politica uşilor deschise faţă de refugiaţi, în timp ce şefa guvernului de la Berlin a criticat la rândul ei măsurile restrictive impuse imigranţilor musulmani de către noul preşedinte american.

Citește și: Facebook introduce o nouă funcție: Mesajele care se distrug după 24 de ore

Totuşi, 'preşedintele va fi foarte interesat să audă părerile cancelarului privind experienţa ei în interacţiunea cu Putin (...), să afle viziunea ei despre cum este să ai de-a face cu ruşii', a indicat un alt oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Conform Reuters, oficialii de la Washington care au vorbit despre întrevederea celor doi lideri au menţionat că Trump este impresionat de leadership-ul Angelei Merkel, mai ales în ceea ce priveşte rolul pe care Germania, împreună cu Franţa, îl joacă în încercările de soluţionare a unor conflicte, precum cel din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.