Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revenirea lui Martin Schulz schimbă polii de popularitate pe scena politică germană

Partidul Social-Democrat (SPD) german a trecut, pentru prima dată în ultimii zece ani, înaintea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) într-un sondaj de opinie realizat de agenţia DeutschlandTrend şi publicat vineri de postul de televiziune public ARD, potrivit politico.eu, transmite agerpres.

Studiul indică faptul că SPD, care în perspectiva alegerilor parlamentare din 24 septembrie l-a desemnat candidat la funcţia de cancelar pe fostul preşedinte al Parlamentului European Martin Schulz, ar obţine 32% din voturi dacă alegerile ar fi organizate în prezent, faţă de 31% din sufragii pentru CDU.

SCANDAL la Washington. FBI se ia la trântă cu oficialii de la Casa Albă

Social-democraţii, care au înregistrat o creştere record de 4% a sprijinului electoral începând din 2 februarie, nu au mai avut o astfel de cotă a popularităţii lor din octombrie 2006.

Pe poziţia a treia s-ar plasa formaţiunea naţionalistă 'Alternativa pentru Germania', cu 11% din voturi, care ar fi urmată de Verzi, cu 8% din sufragii.

DeutschlandTrend este a treia agenţie de sondare a opiniei publice care plasează SPD înaintea CDU în privinţa sprijinului electoral. Anterior în această lună, sondajele realizate de institutele Emnid şi Insa arătau că SPD ar obţine 33%, respectiv 32% din voturi, faţă de 31%, respectiv 30% din voturi, pentru CDU.

Sondajul DeutschlandTrend a fost realizat în perioada 20-22 februarie, pe un eşantion reprezentativ de 1.047 de cetăţeni germani cu drept de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.