Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ în Catalonia: Curtea Constituţională a Spaniei a SUSPENDAT și a doua lege a referendumului pentru independenţă

ibtimes.co.uk
protest catalonia

Curtea Constituţională a Spaniei a suspendat a doua lege aprobată de parlamentul catalan care oferă un cadru legal pentru crearea unui stat independent, a declarat marţi o sursă judiciară, a doua zi după ce sute de mii de persoane au demonstrat la Barcelona pentru a sprijini secesiunea Cataloniei, relatează Reuters.

Guvernul premierului Mariano Rajoy şi-a sporit presiunile pentru a preveni organizarea referendumului de independenţă a Cataloniei, programat pentru 1 octombrie. Executivul spaniol a declarat votul ilegal şi a contestat în justiţie legile privind organizarea referendumului.

Citește și: Un fost ofițer SRI detoneză BOMBA! Unde acționează firmele acoperite ale Serviciului – ce SCOP SUPREM avea Statul Paralel al lui Coldea

Curtea Constituţională a suspendat marţi legea despre care judecătorii au afirmat că încalcă Constituţia ţării, după ce săptămâna trecută instanţa a suspendat o altă lege care aproba votul de la 1 octombrie.

Ambele legi fuseseră votate miercurea trecută de parlamentul catalan, scrie agerpres.ro.

Citește și: După călătoriile studenților, CFR vine cu o nouă GRATUITATE!

Liderul catalan Carles Puigdemont, care se confruntă cu acuzaţii penale pentru rolul său în organizarea referendumului, are puterea de a organiza alegeri, nu un referendum, a declarat marţi un purtător de cuvânt al guvernului de la Madrid.

'Dacă Puigdemont doreşte să consulte oamenii, e foarte simplu, ar trebui să convoace alegeri', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului şi ministrul educaţiei, culturii şi sportului, Inigo Mendez de Vigo, pentru televiziunea Antena 3.

Citește și: Probleme serioase pentru GIGANȚII din telefonie! Ce jucător de-abia intrat pe piață oferă abonamente cu 2 euro

Ministrul justiţiei Rafael Catala a avertizat marţi administraţia regională să nu îi oblige pe liderii municipali să ia parte la organizarea referendumului.

'Am încredere că vor fi lăsaţi în pace şi nu vor fi obligaţi să facă ceea ce nu pot face', a spus Catala la televiziunea RTVE.

Citește și: SURPRIZĂ! Cum a obținut Mihai Fifor, propunerea PSD pentru Apărare, peste 100.000 de euro în mai puțin de o lună, în 2017 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.