Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolta Olguței Vasilescu: DNA l-a făcut suspect pe președintele unui Consiliu Județean pentru că a oprit un jaf din banii publici

DNA
ordonanta maricel popa

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că îl cercetează pentru abuz în serviciu pe președintele Consiliului Județean Iași. Acesta ar fi câștigat capital de imagine pentru el și PSD. Dar ce a făcut omul relatează o știre difuzată de TVR 1.

Frigul se instalează în România: Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele zile

Un constructor de drumuri din Iași ”a turnat asfalt peste bălegar, pe drumul judeţean Iaşi-Ţibăneşti, a fost reclamat chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. Documentul a fost depus la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. În replică managerul companiei de construcţii susţine că lucrările sunt de bună calitate şi că va contesta la rândul lui decizia autorităţilor judeţene.”, se spune în știrea difuzată de televiziunea națională.

Iar ministrul muncii care a trecut printr-o acuzație asemănătoare s-a revoltat:

”Va mai aduceți aminte aceasta știre? Dacă nu, priviți reportajul și veti fi la fel de revoltați ca atunci. Aflat in vizita de lucru in șantier, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a constatat cum o firma turna asfalt peste bălegar, fără nicio pietruire a solului, in fine, fără nicio legătura cu procedura de asfaltare, iar "asfaltul" era decopertat ca o pătura. Ce credeti ca a făcut DNA? Ca a făcut dosar patronului firmei? Nu! Azi l-a transformat in suspect pe Maricel Popa fiindca a denuntat contractul cu firma respectiva, deci "abuz in serviciu" - infracțiunea preferata procurorilor DNA și... țineți-va bine... a câștigat capital de imagine pentru el si partidul din care face parte. Așa e ca va suna cunoscut?”, a spus Lia Olguța Vasilescu care atașează și acuzațiile DNA la adresa colegului său de partid.

Ordonanța DNA Iași:

content-image

Vorbim despre reabilitarea drumului judeţean 248 care face legătura între municipiul Iaşi şi comunele Voineşti şi Ţibăneşti. În urmă cu o săptămână autorităţile judeţene au vrut să vadă cum se lucrează şi au constatat că muncitorii au turnat bitum peste bălegar iar asfaltul era compactat după ploaie direct pe pământ fără nicio altă lucrare în prealabil.

Valoarea proiectului este 7.296.000 de lei şi este finanţat de autorităţile ieşene sub îndrumarea unui diriginte de şantier. Acesta s-a îmbolnăvit imediat după control.

___

Ce spun procurorii DNA:

POPA MARICEL, la data faptelor și în prezent președinte al Consiliului Județean (C.J.) Iași, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Citește și: Protecția Consumatorilor a făcut ravagii în hipermarketuri: În ce magazine s-au găsit promoții false și produse cu etichete greșite

ACHIȚEI DANIEL-IOAN, la data faptelor director al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (D.J.A.D.P.) Iași și consilier personal al președintelui C.J. Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 fapte),

- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Citește și: Semnalul de alarmă care CUTREMURĂ mii de oameni! De ce ar putea să dispară ajutoarele de căldură

ECHIMOV ION, administrator al S.C. Eky Sam S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

S.C. EKY SAM S.R.L. pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Citește și: Vești bune pentru copiii din România: Ce bani ar putea primi de la 1 ianuarie

Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

În perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași, beneficiind de ajutorul suspectului Achiței Daniel-Ioan, a încălcat prevederile legale privind desfășurarea activităților de investiții și reabilitare a infrastructurii județene, în sensul că, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreținerea drumurilor județene.

Citește și: Mişcare de forţă a Băncii Naţionale: Cum vrea BNR să stopeze ‘cămătarii cu acte’

Concret, în contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreținere ce se efectuau pe drumul județean 248 A (Iași –Voinești - Țibănești), suspectul Popa Maricel a stopat lucrările respective pe motiv că ar exista nereguli la efectuarea lucrărilor, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică.

În plus, procedând în aceeași manieră, suspectul Popa Maricel a determinat excluderea unei societăți din cadrul asocierilor de firme care au câștigat două din contractele amintite mai sus și înlocuirea acesteia cu una “agreată”.

Citește și: Ce așteaptă Germania de la România când va deține președinția UE în 2019

Într-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infracționale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective în sumă de 717.898 lei.

În celălalt caz, beneficiind de ajutorul acordat de suspectul Achiței Daniel-Ioan, activitatea de dezăpezire a drumurilor județene pentru perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017 a fost retrasă din sarcina aceleiași firme și preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit către S.C Eky Sam S.RL în valoare de 1.127.563 lei.

Citește și: Zi istorică! Donald Trump a ajuns în Peninsula Coreeană, 'la doi pași' de liderul Phenianului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.