Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Ce au găsit inspectorii în cea mai mare piață din București: OTRAVĂ curată

carne porc

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei și au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităților înregistrate în urma unor controale efectuate în perioada 31 mai - 1 iunie în clădirea Halelor Centrale Obor, potrivit unui comunicat.

În perioada 30.05. — 02.06.2016, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au desfășurat activități de control în măcelării, pescării, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unități de alimentație publică, cantine care funcționează în incinta creșelor și grădinițelor, unități de procesare și depozitare a produselor alimentare etc.

Citește și: ÎNFIORĂTOR Doi lei au fost împușcați după ce un tânăr sinucigaș s-a aruncat în cușca lor / VIDEO

Au fost efectuate 284 controale, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale, dintre care un avertisment și două amenzi în valoare de 4.000 lei.

"În zilele de 31.05.2016 și 01.06.2016, au fost verificate 59 unități care funcționează în clădirea 'Halelor Centrale Obor', din sectorul 2 (măcelării, magazine alimentare, fast-food-uri, pescărie, cofetărie, mijloace de transport produse de origine animală). Urmare neconformităților înregistrate, au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale, din care 7 avertismente și 39 amenzi, în valoare de 102.100 lei; a fost retrasă de la comercializare cantitatea de 7137,306 kg produse alimentare (din care 6248,406 kg din mijloacele de transport, 480,9 kg din unități și 408 kg din lada SNCU)", se arată în comunicat.

Citește și: Un oraș din Spania a INTERZIS jucăriile sexuale: Ce pățesc cei care au așa ceva

Totodată a fost dispusă suspendarea temporară a activității la 24 unități (din care la o măcelărie dispunându-se suspendarea temporară a activității pe o perioadă de un an).

Principalele neconformități înregistrate au fost nerespectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru; nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste proveniența, calitatea și salubritatea produselor alimentare; ambalare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare; manipularea produselor alimentare, cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; transportul produselor alimentare de origine animală, în mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, neigienizate și fără respectarea regimului termic.

Citește și: INCREDIBIL Soția și cumnatul lui Condrea, cu bodyguarzi la DNA

De asemenea, au fost evaluate 39 unități și mijloace auto de transport produse alimentare, în vederea înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor/emiterii autorizației de transport, fiind dispuse 11 termene pentru remedierea deficiențelor. Au fost prelevate 10 probe din produse alimentare pentru efectuarea analizelor de laborator, raportat la prevederile Programului de supraveghere pe anul 2016.

În punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului București, au fost efectuate 53 de controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevând 9 probe în vederea analizării reziduurilor de pesticide, radioactivitate, contaminanți etc.

Citește și: VESTE MARE pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia!

În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor au fost recepționate 360 probe recoltate din produse alimentare, în vederea testării microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide și micotoxinelor, după caz.

Citește și: Semnul Diavolului pus pe mai multe biserici din România cu bună-știință! Adevăr sau întoxicare?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.