Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Cum a pus Poliția toată țara pe jar din cauza unui exercițiu NEANUNȚAT

Inquam Photos / George Călin
crima sinucidere politie

Cazul în care un bărbat ar fi ameninţat că se sinucide, miercuri dimineaţă, în blocul Turn din Brăila, a fost, de fapt, un exerciţiu al poliţiei, informează IPJ Brăila.

'La data de 26 iulie, orele 10.40, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a fost verificată capacitatea de intervenţie şi modul de acţiune al echipelor operative de poliţişti, precum şi al echipei de negociatori existente la nivelul instituţiei. Facem precizarea că exerciţiul a fost unul exclusiv cu implicarea structurilor de poliţie, fără a fi cooptate şi celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Efectivele de poliţie implicate în scenariu nu au cunoscut faptul că acesta este un exerciţiu, tocmai pentru a se putea urmări modul de acţiune al acestora în situaţia unui caz real', se arată în comunicatul IPJ Brăila.

Citește și: Revoltător! Cum îl proteja episcopul Hușilor pe ‘iubitul’ său Ionuț Ursac

Cazul a fost tratat ca unul real inclusiv de purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Anghel Tabarac, care a declarat, la acea oră, că la dispeceratul IPJ Brăila a fost primit un apel care făcea referire la existenţa unor tendinţe sinucigaşe în cazul unui bărbat care se află pe Blocul Turn, motiv pentru care la faţa locului s-au deplasat echipajele de intervenţie, precum şi o echipă de negociatori.

Potrivit comunicatului remis ulterior de IPJ Brăila, a fost creat următorul scenariu: 'un bărbat ce nu a dorit să-şi decline identitatea a sesizat telefonic dispecerul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila despre faptul că se află într-un apartament situat la etajul VI al blocului Turn, de pe Calea Galaţi, şi că intenţionează să se sinucidă'.

Citește și: Cristi Brancu, mesaj uluitor după moartea Denisei. Ce a declarat prezentatorul?

'La faţa locului, conform procedurilor interne, s-au deplasat de urgenţă mai multe echipaje de poliţie de ordine publică, poliţie rutieră, proximitate şi de la acţiuni speciale, precum şi poliţiştii negociatori ai unităţii. În continuare s-au luat măsurile specifice în astfel de situaţii, iar echipa de negociatori a întreprins tehnicile procedurale care au determinat persoana în cauză să renunţe la intenţiile sale', se precizează în comunicatul IPJ Brăila.

Citește și: Magistrații au decis! Ce se va întâmpla cu Cristian Boureanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.