Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Doi polițiști francezi au incendiat magazinul unui român din motive rasiste

gandul.info
politie Franta

Întâmplare de neimaginat în Franţa, acolo unde un român a defenit victima a doi poliţişti francezi. Ce s-a întâmplat? Doi poliţişti din oraşul Denain au fost suspendaţi şi plasaţi sub control judiciar sâmbătă pentru "incendiere voluntară din motive rasiale", conform parchetului din Valenciennes, informează cotidianul francez Liberation.

Citeşte şi: Alertă în închisorile din România: Deţinuţii vor să se revolte

Doi ofiţeri din cadrul poliţiei municipale din oraşul Denain, aflat în Nordul Franţei au fost puşi sub acuzare pentru "incendiere din motive rasiale" şi plasaţi sub control judiciar, a afirmat sâmbătă parchetul din Valenciennes. Unul dintre cei doi agenţi municipali, considerat de procurori iniţiatorul crimei, i-ar fi dat colegului său ”mănuşi şi benzină” şi i-ar fi ordonat să pună foc magazinului deţinut de român. În noaptea de duminică, 20 martie, cel de-al doilea ofiţer de poliţie a dat foc magazinului, a decarat procurorul din Valenciennes, François Pérain. Cei doi poliţişti au fost reţinuţi marţi şi pus sub acuzare la două zile după aceasta, au mai declarat procurorii, conform gandul.

Citeşte şi: Americanii dau vestea începutului de an: L-au ucis pe numărul 2 din Statul Islamic

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un răspuns adresat Agerpres, că Ambasada României la Paris cunoaşte incidentul produs în noaptea de 20 spre 21 martie când un magazin care comercializa produse româneşti în oraşul Denain din nordul Franţei a fost incendiat de către doi agenţi municipali şi urmăreşte îndeaproape cazul respectiv.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică română va trimite o echipă consulară mobilă la Denain pentru a discuta cu autorităţile locale, poliţieneşti şi judiciare în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului. "De asemenea, Ambasada României la Paris va aduce cazul respectiv la cunoştinţa Ministerul francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale. Totodată, ambasada se află în legătură permanentă cu patronul magazinului, cetăţean român, şi îi acordă acestuia asistenţă consulară, în limita competenţelor legale", se mai arată în răspunsul MAE. Postul Europe1 a informat sâmbătă în ediţia online că la Denain, în nordul Franţei, doi agenţi municipali sunt cercetaţi penal pentru "incendiu voluntar cu tentă rasistă" după ce au dat foc unui magazin deţinut de un român.

Vezi şi: Dan Voiculescu, filosof după gratii: Ce a mai scris mogulul

Cei doi agenţi municipali au fost plasaţi sub control judiciar, au declarat sâmbătă surse din parchetul din Valenciennes. Unul dă ordine, celălalt execută, a notat Europe1. Unul din cei doi agenţi municipali "a dat ordinul" trimiţând "mănuşi şi benzină" unui al doilea agent pentru a incendia magazinul deţinut de un român, a declarat procurorul din Valenciennes, François Perain. Cele două persoane fuseseră reţinute marţi. Ancheta a fost încredinţată Direcţiei interregionale a poliţiei judiciare (DIPJ) din Lille.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.