Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Laszlo Tokes face un gest provocator și sfidător față de români

Laszlo Tokes a ales să protesteze faţă de decizia Tribunalului Bihor care a cerut înlăturarea steagului Secuiesc arborat de la balconul europarlamentarului. Europarlamentarul a mai arborat un steag, cel al regiunii Partium. „Este absurdă numirea steagului ca fiind publicitar, deoarece nu implică niciun act de comerţ, ci exprimă doar cinismul reprezentanţilor puterii locale. Refuzăm cu hotărâre această calificare. Drept răspuns la acest calificativ umilitor, înjositor, arborăm steagul regiunii Partium şi cu intenţia de a continua calea democraţiei pe care am pornit cu 26 de ani în urmă spre o Românie, în care drepturile tuturor comunităţilor, etniilor vor fi respectate. Declar în prezent că nu vom îndepărta, nu vom desfiinţa steagul secuiesc, ba, din contră, vom merge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu plângerea noastră şi drept răspuns arborăm acest steag”, a declarat Tokes Laszlo.

Citește și: Stelian Tănase devoalează secretele lui Victor Ponta: Ce se pregătește

Procesul-verbal al Poliţiei Locale Oradea conţine, în realitate, un avertisment şi nu şi o amendă, aşa cum au încercat să sugereze liderii maghiari. Astfel, nemulţumiţi şi de decizia primei instanţe, Judecătoria Oradea, dar şi a Tribunalului, Tokes Laszlo a hotărât, pe lângă faptul că nu va da jos steagul Ţinutului Secuiesc, să mai adauge unul, al Ţinutului Partium.

Citește și: EXPLOZIV Crin Antonescu, Traian Băsescu și Ion Iliescu vorbesc despre Iohannis și Cioloș / VIDEO

„Arborarea steagului Partium este un fel de afirmare a identităţii noastre şi un protest împotriva dublei măsuri privind identitatea noastră şi cea a majorităţii româneşti. Noi, ca şi majoritatea, avem dreptul la folosirea simbolurilor şi steagurilor noastre”, a declarat Tokes Laszlo. Acesta a afirmat că se duce o politică duplicitară în contextul steagurilor, amintind că steagul secuiesc a fost îndepărtat de pe clădirea Consiliului Judeţean din Miercurea Ciuc, iar la Sf. Gheorghe, cu ocazia zilei naţionale, făptaşi necunoscuţi au îndepărtat steagul românesc şi a fost înlocuit cu unul secuiesc, doar ca o instigare la neînţelegeri. Drapelul aşa-zisului Ţinut Partium a fost realizat în urma unui concurs de idei, care s-a desfăşurat în urmă cu un an. Până în prezent el nu a fost folosit decât în cercurile şi reuniunile interne, acum fiind expus, oficial, public. Este format dintr-un fundal alb, pe care apar, cu roşu, o cruce dublă şi patru dungi orizontale ce semnifică cele patru râuri ale zonei (cele trei Crişuri şi Someşul), scrie crisana.ro

Citește și: Crin Antonescu e făcut praf: E cel mai mare trădător, un laș

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.